2007.04.13. 

Lelkész-presbiteri konferencia Miskolcon

A Tiszáninneni Református Egyházkerület 2007. március 24-én 10 órától tartotta tavaszi lelkész-presbiteri konferenciáját a Miskolci-Egyetem díszaulájában. Az impozáns termet hamar megtöltötte a tiszáninneni kerület minden szegletéből érkező lelkészek, gondnokok és presbiterek sokasága.

A konferencia dr. Patkó Gyula ( képünkön) a Miskolci Egyetem rektorának köszöntésével indult, aki mint házigazda köszöntötte a mintegy 1700 főt számláló népes hallgatóságot. Folytatásként Ábrám Tibor főgondnok igei bevezető gondolatai hangzottak el. A délelőtt folyamán két előadást hallgathattak meg a jelenlévők: Vladár Gábor Közösség születése, közösség teremtés, mint irányított születés; Tőkéczki László Öntudat és önkép.

A szünetben lehetőség nyílt elfogyasztani a helyszínen kapott frissítőket és szendvicseket, és élőben szóltak az Európa Rádió Miskolc református hírei. Szintén a szünetben beszéltek azok a kérdésekről, melyeket az előadásokkal kapcsolatban tehettek fel a résztvevők teljesen anonim módon.

A délután folyamán további két előadásra került sor, ugyanazzal a címmel. Szervezett és egyesült közösségeink fennmaradása és fenntarthatósága címmel tartott előadást először Török István nyugalmazott lelkipásztor és vallástanár, majd Csomós József püspök. A találkozó végén a résztvevőket meghívták az őszi presbiteri konferenciára, amelyet november 10-én rendeznek Sárospatakon.

 ( forrás: reformatus.hu)