vissza a főoldalra

 

 

 2007.08.31. 

Mi a sátán harmadik támadása?

Az emberi történelem szellemi harc a mi Urunk és e világ ura között. A háború kimenetele garantált, de a csaták megnyerése rajtunk, esendőkön áll. A vesztett csaták igencsak fájdalmasak: szenvedéssel, halottakkal, s ami még rosszabb, elkárhozott lelkekkel járnak. Eldönthetjük, melyik oldalra állunk, ám az ördög és démonai igyekszenek ugyanolyan uniformist ölteni, mint a világmindenség Teremtője.

 Amikor szegény ördög hadüzenet nélkül elcsábította Évát és Ádámot, a háború győztesének gondolta magát. De néhány ezer esztendő műtűn Isten Fia mindhalálig-engedelmessége által visszanyerte nekünk, amire magunktól képtelenek voltunk. A hazugság atyja tombolt. Majd lecsillapodott, s újat gondolt. Ahhoz silány, hogy alkosson, így szokása szerint Isten műveit mérgezte meg, s fordította a teremtmény ellen. Elsőként a tudományt, másodikként a tiszteletet, harmadikként a rendet.

 Az első újkori csatában imígyen duruzsolt néhány krónikusan uniformiskeverő testvérünk fülébe: "Elavult már ez a vakhit... Van Isten? Látta valaki? Meg tudjátok fogni, mérni?" Volt oly balga, aki elfelejtette, hogy még Mózes sem bírta el Isten látását; s aki elhitte, hogy meg lehetne mérni a Megmérhetetlent, ha lenne. Az alvilági hazugság hihető volt, a balgáknak hittek más balgák, s a sátán duruzsolásából megszületett a pozitivizmus: csak az van, amit meg lehet fogni, mérni, vizsgálni. (Érdekes módon az keveseknek tűnt fel, hogy a szerelmet sem lehet megtapogatni, mégis van.) A tudományt ma is sok felületes ember a hit ellenségének tartja. Sátán nyert.

De mégsem volt tökéletes a győzelme. Isteni képre formáltságunk, a bennünk lévő jó erősebb a mesterkedésnél. A lélek, s Isten tagadása nem vált általánossá. A második újkori csatát felvilágosodásnak hívjuk. Fejlődik Sátán úr is: "Felvilágosodás" - mily szép szó, ki ne örvendezne már hallására is. S az uniformiskeverők megint elfelejtették, hogy a "felvilágosodáshoz" a "fényt" - nevéhez híven - Lucifer hozta. Isten, az Abszolút, sokak fejében helyet cserélt a ferdítés és hazugság atyjával, a relatívval. Az Isten-tisztelet immár csak belterjes, avítt vallásoskodóknak való, a felvilágosultak a másságot tisztelik. Ha valaki Istent szidja, káromkodik, az menő, legyen az illető segédmunkás vagy miniszterelnök. De próbáljuk csak a másságot szidni, máris a nyakunkon a hazánkban még csak ébredező, de immár EU jogszabályok által is felkent had, amelynek ezúttal nem "Politikai Rendőrség", hanem "Politikai Korrektség" van az autójára festve. Nincs megingathatatlanul Isten felé irányuló lélek, csak szabadon forgolódó szellem - szól a duruzsolás. Jin-jan. Sátán nyert.

 Azaz mégsem egészen. Másképp hogyan is lehetne például lelkiismereti okokból megtagadni a fegyveres szolgálatot? A bukott angyal végül mérhetetlen orcátlanságában Teremtőnk fő műve iránt lendült támadásba. Ez maga a teremtés, a rend, a struktúra. A teremtés erői bomladoznak, de "a tudósok vitatkoznak a globális felmelegedésről és annak antropogén okairól". A teremtmények hullanak (óránként 3-4 faj, ez a természetes kihalási ráta körülbelül ezerszerese), "de hát mindig is volt fajkihalás". Néhány másodpercenként éhen hal egy embertársunk, "de ezt majd megoldja a gazdasági növekedés".

 A harmadik újkori csata mindennél pusztítóbbnak ígérkezik, s ennek vagyunk most tanúi. Az ember elveszettnek érzi magát a törvényrengetegben, médiauralomban, információözönben. A dezinformáció hatékonyan tombol: elég egy 20 perces műsor a "Júdás evangéliumról", hogy újabb tömegek kételkedjenek az általunk vallott négyben - miközben azt sem tudják, hogy az egy kizárja a négyet, vagy fordítva. Elég egy perverzen jó író, aki Da Vinci-kódot alkot saját anyagi dicsőségére, s milliók kezdenek kételkedni nem csak a mi Urunk kereszthalálában és feltámadásában, de történelmi létében is. Minden összekeveredik, az ember rohan, hajt, majd apátiába zuhan. A belé ültetett kiirthatatlan jó még érzi a rosszat, de már nem tudja, hol keresse. A bűn struktúráinak rabigája világi szemmel nézve lerázhatatlan. Nincs már Haynau vagy ÁVO, aki ellen forradalmat lehetne szervezni, az ellenség mi magunk vagyunk.

 A Sátánnak harmadszorra sem sikerült kiölni a lelket az emberből, alkot hát lélektelen struktúrákat: hadsereget, bürokráciát, multikat. Ne hagyjuk, hogy eluralkodjanak rajtunk, még ha adnak is fegyvert és kitüntetést, űrlapot és pályázati pénzt, szép autót és munkahelyet! Szerezzük vissza a hatalmat magunk felett! Hogy felajánlhassuk a mindenség Urának, mert övé az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökkön örökké!

 (forrás: igen.hu)