vissza a főoldalra

 

 

 2007.12.07. 

Advent 2007 Mátraverebély-Szentkúton

Ádvent vasárnapjain közvetlen buszjárat indul Budapestről, a Hősök teréről Mátraverebély-Szentkútra, nemzeti kegyhelyünkre. A zarándokhely lelkipásztori szolgálatát ellátó ferences közösség és a Homm Kft. szeretné, ha ez az új kezdeményezés a keresztény családok számára olyan hétvégi kirándulásra adna lehetőséget, amelynek középpontjában a vasárnapi szentmise ünneplése és az ádventi várakozás felélesztése áll. A szervezők örülnének, ha a magányos emberek vasárnapját is széppé tennék a zarándokprogramok: a közös ebéd, a séta, az Eucharisztia és a kegyszobor előtt végzett csendes imádság.

Indulás és érkezés a Műjégpálya előtti parkolónál. Buszköltség 2400 Ft/fő, gyermekeknek 50%-os, nagycsaládosoknak további kedvezmény. A buszjárat csak előjegyzés után vehető igénybe, jelentkezni lehet a szentkut@homm.hu e-mail címen vagy az (1) 203-46-30-as telefonszámon. További részletek a www.szentkut.hu és a www.homm.hu oldalon.

Milyen programot ajánlunk Szentkúton?

Az érkezés kb. 9.45–re várható. Ezután a zarándokhagyományoknak megfelelően járuljunk oda a kegyszoborhoz, köszöntsük a Szűzanyát. Érdemes egy kisebb sétát tenni a templom környékén, ami alkalom lehet a szentgyónásra való felkészülésre, gondolataink rendezésére. Ha lelkivezetést is kérünk, ekkor érdemes megkeresni a ferences atyákat. A gyóntatás 10.00–kor kezdődik.

A szentmise elején, 10.30–kor rövid szertartás keretében gyújtjuk meg az új gyertyákat az adventi koszorún, majd az adventi vasárnap ünnepi szentmiséje következik. A liturgia után azokat, akik a jelentkezéskor ebédet is kértek, a rendház jobb oldalánál lévő zarándokház ebédlőjébe várjuk. Az étkezésért adományt kérünk, amit a vendégházban lévő adománygyűjtő perselyekbe lehet elhelyezni. Az ebéd elkészítése nekünk kb. 600 Ft-ba kerül. Itt, a zarándokházban található mellékhelyiség, ami már az érkezéskor is nyitva lesz. Az étkezést követően nyílik alkalom a csendes imára vagy egy kb. 1,5 órányi sétára a forrásokhoz, remetebarlanghoz, de akár a dombtetőre is, ahol a kereszt áll. A zarándokok búcsúztatására 14.30–kor kerül sor a bazilikában, rövid útraindító szertartás keretében. A busz 15.00–kor indul Budapest felé az érkezés helyéről.

 (forrás: ofm.hu)