vissza a főoldalra

 

 

 2007.12.28. 

Sólyom-döntés: a Fidesz örül, az MSZP megérti

A Fidesz egyetért Sólyom László bölcs értékelésével - jelentette ki az InfoRádióban Mikola István, a párt egészségügyi szakpolitikusa, miután az államfő az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek. Az MSZP megérti, hogy a nagy horderejű törvényt az államfő visszaküldte az Országgyűlésnek - mondta az egészségügyi bizottság szocialista elnöke.

Mikola hozzátette: örül annak, hogy Sólyom László nemcsak az egészségbiztosítási törvényre, hanem a teljes "úgynevezett reformra" utalt. A Fidesz is kifogásolta, hogy a törvénynek nincs társadalmi támogatása, és a változtatásokról nem egyeztettek a szakmával - mondta Mikola István. A Fidesz az államfőtől "visszahallotta" saját érveit - közölte az ellenzéki politikus.

 Az MSZP megérti, hogy a nagy horderejű törvényt az államfő visszaküldte az Országgyűlésnek - mondta az egészségügyi bizottság szocialista elnöke az InfoRádióban. Kökény Mihály kijelentette: örömmel hallották, hogy az államfő szerint is szükség van az egészségügy átalakítására és a magántőke bevonására.

 Kökény Mihály közölte: igyekeztek azokat a kérdéseket kiküszöbölni, amelyek az alkotmányellenesség gyanúját felvethették volna, ezért örülnek, hogy ilyen kifogást Sólyom László sem vetett fel.

 (Forrás: InfoRádió)