vissza a főoldalra

 

 

 2007.10.05. 

Rézpáva

Október 25-én, csütörtökön, 19 órakor Kanalas Éva énekművész lemezbemutató koncertjére kerül sor a Magyarok Házában. ( Bp. V. ker., Semmelweis út 1-3.; az Astória közelében.) Közreműködik: Keresztes-Nagy Árpád –koboz.

„Kanalas Éva azon ösztönös és ritka tehetségek sorába tartozik, akik valami különös magabiztossággal élik talentumukat, azt az adottságot és megtanulhatatlan tudást, amely mindig kivételes élményt ad a művészi hatás tekintetében.

Az énekesnő rendkívül újszerű művészi és zenei megfogalmazása valóban kuriózumként készül belépni a magyar és a világ zenei életébe.

Kanalas énekesnek született, mégpedig azzal a beavatottsággal, amely mind ritkább a magyar énekkultúrában. Hangjának csengése, énekmódjának hajlékonysága és kedélye, az a lelki tartalom, amit oly magától értetődően közvetít előadásain, egy egészen a Csendes-óceánig terjedő nagy kultúrához, az ún. sztyeppei kultúra hangi világához kötődik, amely korábban az archaikus magyar hangszeres és énekkultúrában is igen meghatározó volt.”

(Szabados György, zeneszerző, zongoraművész)

 szerk