vissza a főoldalra

 

 

 2007.10.12. 

Most mindenkire szüksége van a hazának

Húsz évvel ezelőtt még csak a lakiteleki szellem létezett nemzeti ellenállásként, és csak néhány ezer emberben világolt a változtatás szándéka.

Tizenöt évvel ezelőtt még csak egy ember írt dolgozatot és kongatta meg ezzel a vészharangot, vállalva a kiátkozást.

Tíz évvel ezelőtt még csak a MIÉP tüntetett a Kossuth téren „vesszen Pető” és „vesszen Hornt” kiáltva.

Öt évvel ezelőtt még csak kevesen követeltek új választásokat a csalások és a hazugság miatt.

Ma mindkét oldalon mindenki mondja, mondogatja mindezt, de legyen vége annak a korszaknak, amikor kevesek tüntetnek, s a többi pedig nézi. Ma mindenkire szükség van.

Már élőlánccal tüntetnek a békés nagycsaládosok, hívő keresztény nők és férfiak. A rendőrök és tűzoltók tisztességes bért követlenek. A közlekedési dolgozók sztrájkját csak árulással tudta leszerelni a liberális hatalom. Az értelmiség színe-java összefogást sürget. A Csoóri-féle márciusi chartában püspökök, politikusok, tudósok és művészek írtak alá közös kiáltást. Most az egész nemzet az „elég volt” forradalmi kimondásának '56-os lázában ég.

Most egyesíteni kell az erőket. Nemcsak kormányváltás, hanem mindenekelőtt rendszerváltás kell.

Ez most a MIÉP felhívása. De mi most nemcsak arra kérünk benneteket, hogy gyertek ki hozzánk a Hősök terére október 23-án fél 3-kor, hanem arra is, hogy minden teret, minden nemzeti, magyar megújulást kívánó gyűlést, tüntetést tegyetek naggyá.

Érjenek össze a tüntető tömegek. Százezer zászló lobogjon, zengjen a tiszta szó, jelenjen meg végre az egyetlen magyar akarat.

Igen, elég volt. Legyen 2007. október 23-a az új magyar rend első napja, a rendé és a szabadságé, a tisztességes magyar munkáé, a nemzeti felemelkedésé.

Hatalmas októberi együttléttel készítsük elő a népítélet alkalmát. Népítélet? Igen, vértelen népítélet a gazemberek fölött: népszavazás.

Töltsön el bennünket az egymás iránti szeretet és a haza szolgálatának szándéka, öleljünk magunkhoz minden magyart a Kárpát-medencében, s együtt kiáltsuk: elég volt!

Most mindenkire szükség van.

 

Budapesten, 2007. októberében

Csurka István