vissza a főoldalra

 

 

 2007.09.14. 

Városmisszió Pasaréten

Budapesti Városmisszió keretében a ferencesek Pasaréti Szent Antal plébániája az alábbi programmal jelen meg Budapest különböző helyszínein.

 Szeptember 15-én, szombaton

19 órakor Mária-köszöntő a Pasaréti téri Mária - szobornál Ocsovai Grácián OFM plébános vezetésével, a pasaréti Páduai Szent Antal templom énekkarainak közreműködésével 19.30-21.00-ig szentségimádás, zenés áhítat.

Szeptember 16-án, vasárnap

11 órakor IGEN c. kiállítás-megnyitó a Kájoni János Ferences Házban. Illyés István fafaragó, Komáromi János festő, grafikus, biai Simon István keramikus, festő alkotásaiból. A kiállítást megnyitja P. Zatykó László OFM. A kiállítás szeptember 26-ig hétfő-szerda-pénteki napokon 16-18 óráig látogatható.

Szeptember 17-én, hétfőn

12 órakor gyalogos zarándoklat a pálvölgyi Szent Mihály szobortól Hősök teréig 15 órától keresztút a Hősök terénél.

16 órától szentmise a Regnum Keresztnél

19 óra Tóth Csaba festőművész kiállítása VÉGSŐ DOLGOK (PINTÉR GALÉRIA

1055 Bp. Falk Miksa u. 10) – beszélgetés az egyház és a kortárs művészet kapcsolatáról . A beszélgető partnerek: P. Zatykó László OFM. P. Varga Mátyás OSB, Ganczaugh Miklós festőművész, Lovas Ilona képzőművész, Gerber Pál és Tóth Csaba festőművész, Sturcz János és Sulyok Miklós művészettörténész.

19 órakor Imádságos zongoraest a Pasaréti téri templomban Liszt Ferenc műveiből Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész előadásában. Közreműködik Kelemen Barnabás Liszt-díjas hegedűművész.

Szeptember 20-án, csütörtökön

19 órakor Imádságos hangszeres est a Pasaréti téri templomban a pasaréti Páduai Szent Antalról nevezett egyházközség muzsikusainak előadásában. Közreműködik: Nyilas Tünde Mária, Regenhart Zsuzsa, Jáky Annamária, Pollner Andrea, Pollner Krisztina, Adamis Kinga és Déri András.

Szeptember 21-én, pénteken

Este fáklyás körmenet a Gellérthegyre – találkozó a Batthyány-téri Szent Anna templom előtt 19.00 órakor.

Szeptember 22-én, szombaton

Családi ferences nap a Margitszigeten – találkozó 9.30-kor a Casino mögötti réten. Sok vidám programmal várunk minden családot, barátot, érdeklődőt.

 A 2007. év Budapest számára a városmisszió éve. II. János Pál pápa indítására több európai nagyváros püspöke úgy érezte, hogy új módon kell bemutatnunk hitünk gazdagságát a világnak. Nyilvánosan is fel kell mutatnunk Krisztus jó hírének jelét és mindazt a kulturális és emberi gazdagságot, amit a kereszténység Európában ma is hordoz. Ezért hát bátran, de nem agresszívan, a modern hírközlés, a látvány, a művészetek és a zene eszközeit is felhasználva fordultunk Európa nagyvárosainak lakóihoz. A város a világnak, a profán világnak a jelképe is. Olyan hely, ahol különböző nyelvű, kultúrájú, vallású, világnézetű emberek találkoznak egymással. Olyan hely, ahol nem a szépen megélt önazonosság gazdagsága, hanem az arc nélküli szürkeség, az érdektelenség, a sodródó tömegmagatartás, az elmagányosodás hordozza a legnagyobb veszélyt. Ezért olyan aktuális Jeremiás próféta szava, mely idei missziónk jelmondata: "Reményt és jövőt adok nektek".

 (forrás: ofm.hu)