vissza a főoldalra

 

 

 2007.09.28. 

A TURUL KÉVE 4/2007. számú nyilatkozata

A miniszterelnök egy interjúban kijelentette, hogy 2012-ig nem lesz adócsökkentés. Talán a Kormány hivatalos jósdájával készíttetett olyan időszakra is előrejelzést, amikor ő már igen nagy valószínűséggel nem lesz miniszterelnök, - de a szándéka mindenképpen jól kivehető belőle. Ezt látszik erőteljesen alátámasztani az is, hogy más formában visszacsempészték az Alkotmánybíróságon egyszer már elbukott elvárt adót, és fenyegetőznek az ingatlan adóval is. És már nem csak a luxus ingatlanokra vonatkozóan, hanem a paneloktól a falusi putrik tulajdonosaiig mindenkinek fizetnie kellene a tervek szerint. És mi lesz a következménye, ha valaki nem tudja fizetni az ingatlanadót? Elviszik a feje fölül a lakást, vagy a házikót? Tovább gyarapítják a hajléktalanokat, további stresszel terhelik meg a lakosságot, hogy többször menjenek orvoshoz, többször fizessenek vizitdíjat – vagy hogy hamarabb haljanak meg?

És mindezt egy olyan országban, amelynek vezetésénél elsőrendű szempont az Európai Uniónak való megfelelés. Annak az Európai Uniónak, amelyben egyes becslések szerint mindent átsző a korrupció. Emlékezhetünk, hogy EU vezetőknek kellett már távozniuk posztjukról, mert bebizonyosodott korruptságuk, most pedig arról kaptunk információt, hogy az EU százmilliárd eurós költségvetésének mintegy10 %-át csalással szerzik meg arra érdemtelenek. Ez a tízmilliárd euró mozgatja az EU irányába mindazokat, akik eddigi vagyonukat is tisztázatlan körülmények között szerezték meg. És ők alkotnak törvényt a szegények összekuporgatott ingatlanának megsarcolására.

A TURUL KÉVE – más radikálisokkal együtt – időben megmondta, hogy ilyen körülmények között nem szabad csatlakozni az EU-hoz. Most pedig azt mondjuk, hogy ilyen körülmények között ki kellene lépni abból, mert az csak a zavarosban halászóknak kedvez.

 Budapest, 2007. szeptember 25.

 A TURUL KÉVE tagsága