vissza a főoldalra

 

 

 2008.08.15. 

Meg akartam nézni a tölgyfákat

Egy spanyol férfi könyvet írt megtéréséről, amelynek kezdetét egy lourdes-i látogatás jelentette 2003-ban. Az 53 éves António Escobedo García „Micsoda öröm!” címmel írt könyvet, amelyben elmeséli, hogy miután egy balesetben megsérült a gerince, egy barátja zarándoklatra hívta Lourdes-ba – írja a CNA.

A könyv bemutatója alkalmából a férfi így fogalmazott: „Nem azért egyeztem bele, mert azt gondoltam, ott majd meggyógyulok, hanem csak azért, mert ki akartam menni a szabadba, hogy megnézzem a környék tölgyfáit. Nagyon szeretem a fákat és a természetet.”

 Escobedot felesége is elkísérte a zarándoklatra. Amikor megérkeztek a szentélybe, erős érzés fogta el a férfit. „Megindító volt azt a sok embert látni, szerte a világból, és azt a testvériséget, amit megtapasztaltam az emberek között.” Hozzátette: „Abban a pillanatban úgy éreztem belül, beszélnem kell a Szűzanyához, és ő válaszolni fog.”

 Könyvében Escobedo leírja: „a lourdes-i zarándoklat nem gyógyította meg a sérülést, de még soha nem tapasztalt békét kaptam, ami segített, hogy a fájdalmat örömmel és derűvel viseljem el.” A férfi azóta minden nap szentmisére jár, és a rózsafüzért imádkozza feleségével és gyermekeivel.

 (Forrás: Magyar Kurír)