vissza a főoldalra

 

 

 2008.08.22. 

Jönnek a magyarok!

A Szlovák Nemzeti Párt első embere szerint a szlovák hadseregnek többet kellene gyakorlatoznia, hogy megvédje saját területét Orbán Viktortól. Slota minderről augusztus 18-án beszélt Rózsahegyen, Andrej Hlinka halálának 70. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. Az SNS vezére szerint Orbán második Koszovót akar létrehozni Szlovákiában. Slota úgy véli, a szlovák hadseregnek fel kell készülnie arra, hogy meg tudja védeni saját területeit a nagymagyar sovinizmus fenyegetéseitől. Orbánék arra készülnek, hogy területeket vegyenek el Szlovákiától, ezért a szlovák hadseregnek többet kellene gyakorlatoznia. A Fidesz elnöke a felmérések szerint hihetetlen népszerűségnek örvend, Slota is a következő magyarországi parlamenti választások esélyesének tartja Orbánt, aki szerinte Dél-Szlovákiában a második Koszovóra készül.

 Szlovákia és Magyarország viszonya 2006-ban kezdett megromlani, amikor is a magyarellenes kijelentéseiről híres Slota és pártja a szlovák kormánykoalíció része lett.

 A rózsehegyi megemlékezésen néhány százan vettek részt. Slota vasárnap hangsúlyozta a szlovákok jogaiért küzdő Adrej Hlinka fontosságát, akit sokan a szlovák történelem egyik legjelentősebb személyiségének tartanak. (Képen a masírozó Hlinka-gárda.)

 (Forrás: bumm.sk)