vissza a főoldalra

 

 

 2008.08.29. 

Dávid Ibolya ál-ellenjelölteket indított maga ellen?

A párt EP-képviselője, Olajos Péter és a Fejér megyei Viniczai Tibor is elindulhat az MDF elnökségéért. Nem nyerni akarnak, így szorítanák ki Almássy Kornélt, Dávid Ibolya valódi kihívóját. Úgy fest, megijedtek Dávid Ibolya hívei attól, hogy 1999 óta először, kihívója támadt a pártelnöknek. A sajtó úgy tudja, Dávid még tervezett amerikai útját is lemondta aggodalmában, így nem vesz részt a republikánusok szeptemberi konvencióján. Noha Almássy (képen) a Zoomnak adott interjújában azt mondta, nincs abban semmi rendkívüli, ha egy demokratikus párt alelnöke az elnökségre pályázik, elismerte: meglepte a riadalom, amelyet színre lépése keltett. Pedig akkor még nem tudhatta, hogy nem egyedüli kihívója lesz az MDF-et igazgató egykori igazságügyi miniszternek.

 Igaz, a másik két lehetséges jelölt szándékai vitatottak. Olajos Péter EP-képviselőt négy éve Dávid jelölte Brüsszelbe, s bár nem tartozik a pártelnök legszűkebb köréhez, vezetői ambíciójáról eddig nem lehetett hallani.

 Az Almássy-hívek úgy tartják: ő és a párt Fejér megyei elnöke, Viniczai Tibor valójában nem szállnak szembe az elnökasszonnyal, pusztán a párt alapszabályának egy különös pontja miatt vállalhatják a jelölést. 

 Tudniillik az MDF országos választmánya legfeljebb három jelöltet engedhet részt venni a szeptember végi elnökválasztáson. Dávid pedig állítólag arra buzdítja majd híveit, hogy rajta kívül Olajost és Viniczait támogassák, akik aztán visszaléphetnek a javára.

 Almássy egyébként azzal magyarázta indulását, hogy az MDF-nek ebben a mezőnyben már jó ideje tíz százalékos pártnak kellene lennie, ám Dáviddal képtelen megújulni.

 Elmondta azt is, nem támogatja azt a megállapodást, amelyet a párt kötni tervez a kissé bizonytalan hátterű, korábban nyugdíjasoknak szánt rendezvényeket szervező, szocialista-közeli Tisztelet Társaságával. A több frakciótársa által szajkózott vádat, mely szerint ő a Fidesz felé mozdítaná a demokrata fórumot, pedig visszautasította.

 

(Forrás: zoom.hu)