vissza a főoldalra

 

 

 2008.12.05. 

Tízéves a kórházi bibliakör

Hálaadó ünnepségre gyűltünk össze 2008. november 2-án 10 órától kórházunk Árvay- termében. Alkalmunkat dr. Kovács József főigazgató főorvos úr nyitotta meg, kiemelve a hálaadás és a szeretetvendégség aktuális üzenetét.

Ünnepi istentiszteletünk alapigéje Mózes V. könyve. 8. részének 2. verse volt: " Emlékezzél meg az egész útról, amelyen hordozott téged az Úr, a te Istened!" Áldott legyen az Isten, aki alkalmat és lehetőséget adott számunkra 10 éven keresztül, és ad ezentúl is, hogy a benne hívő kórházi dolgozók testvéri közösségben együtt legyenek, egymás hite által épüljenek, megerősödjenek a szolgálatban, könyörögjenek útmutatásért, gyógyulásért, a gyógyító munkáért, hogy Isten Lelke által áldássá lehessünk, Krisztust képviseljük, szeretetét hirdessük és megéljük. Emlékezésünk és hálaadásunk három gondolat köré csoportosult:

-Hogyan vezetett, hordozott, munkálkodott az Úr Isten választott népe életében?

-Hogyan vezetett, hordozott, munkálkodott az Úr Isten a mi életünkben, különös tekintettel a bibliakör 10 évére?

- Melyek az emlékezés múltunkon, jelenünkön és jövőnkön átívelő áldásai?

Isten mindenkori népéről, egyéni és közösségi életünkről egyaránt elmondhatjuk, hogy hűségesen, szeretettel vezetett és vezet az Úr, megemlékezik rólunk, megbocsátja bűneinket Jézus érdeméért, gondja van ránk. Neki adhatunk hálát örömeinkért, áldásainkért, és azért is, hogy gondok, bajok, betegségek, gyász idején sem hagyott minket magunkra, hanem erőt adott és átsegített a nehézségeken. Az emlékezés Isten dicsőítésére buzdít és hűségre kötelez minket. Ebben a hálás bizonyosságban bízhatjuk rá jelenünket és jövőnket egyaránt, bibliakörünknek ugyanis nemcsak múltja van, hanem jövője is, az Isten kegyelméből.

Alkalmunkat megtisztelte jelenlétével dr. Ferencz Péter, a Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságának elnöke és kedves felesége. Dr. Ferencz Péter imádsággal és áldáskívánó bibliai gondolatokkal szolgálat közöttünk. Emlékezésünket és hálaadásunkat közös énekléssel, imádsággal, verssel, prózával, bizonyságtétellel gazdagítottuk. A bibliakör emlékezetes eseményeiről fotókkal számoltunk be. A lelki táplálék után, ünnepségünk 2. részében szeretetvendégségre hívtuk a velünk ünneplőket, ahol a bőségesen megterített asztal mellett kötetlen beszélgetésre is sor kerülhetett.

Szeretettel várjuk bibliaóráinkra régi bibliaköröseinket és az újakat is páros héten hétfőn 17 órától a belgyógyászati épület előadótermébe, ahol közösen készülünk a közelgő adventi időszakra és karácsonyra, Jézus születésének ünnepére. Legközelebbi bibliaóránk november 10-én lesz. Adventi délutánunkat december 8-án 17 órától tartjuk Szép László bibliakörösünk otthonában. Mindenért Istené a dicsőség!

 

Tóth Márta

kórházlelkész

Gyula

 

(forrás: reformatus.hu)