vissza a főoldalra

 

 

 2008.01.04. 

Már a Katonai Főügyészségen a rendőri vezetők béremelési ügye!

Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban - írta a Magyar Nemzet.

A feljelentést az egyik rendőrszakszervezet főtitkára tette, hűtlen kezelés és elöljárói hatalommal való visszaélés gyanújával. Az ügyet jelenleg a Katonai Főügyészség vizsgálja.

 Bár a Budapesti Katonai Ügyészség nemrég megszüntette a nyomozást a rendőri vezetők tavalyi kollektív illetményemelése ügyében, a Tetterekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára, Szima Judit panaszt tett a határozat ellen. Így most a Katonai Főügyészség vizsgálja: fennállhatott-e valóban a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, illetve az ezzel halmazatban megvalósuló elöljárói hatalommal való visszaélés vétsége. Az ügyben Szima Judit még tavaly júniusban tett feljelentést, amiért 290 rendőri vezető több tízezer forintos fizetésemelést kapott, miközben a beosztottak bérét nem emelték.

 (Forrás: stop.hu)