vissza a főoldalra

 

 

 2008.01.18. 

Új lehetőségek a zeneakadémiai egyházzenészképzésben

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a most folyó tanévben kezdődött el az új, kétciklusos (bolognai) képzés. Ez előnyös átalakulást hozott az egyházzene oktatásba is, amit az is bizonyít, hogy a tavaly januárban rendezett nyílt napot követően az eddigieknél lényegesen több:13 (köztük 4 református) fiatal kezdte meg első évesként tanulmányait.

Az új rendszer remélhetőleg lehetőséget nyújt arra, hogy a fiatalok szakmailag is, egzisztenciálisan is "több lábon" álljanak, tanári és egyházzenei diplomájukkal elhelyezkedési lehetőségeik jobbak legyenek, és a kettőt összekapcsolva szolgálhassák a magyar zenekultúra és egyházzene ügyét.

Az idei felvételi jelentkezés határideje 2008. február 15., melyet megelőzően január 18-án délután 3 és 5 óra között nyílt napon mutatkozik be a tanszak.

Minden érdeklődőt - azokat is, akik nem kívánnak felvételre jelentkezni - szeretettel vár a tanszak hallgatói és tanári kara a Régi Zeneakadémia VI. Vörösmarty u. 35. sz. alatti épületének 302. .termében a fenti időpontban.

 (Forrás: reformatus.hu)