vissza a főoldalra

 

 

 2008.01.18. 

Timosenko rombolja a Kelet felé vezető hidakat

Viktor Csernomirgyin, az Orosz Föderáció rendkívüli és meghatalmazott ukrajnai nagykövete nyugtalanságát fejezte ki az orosz-ukrán kapcsolatok érezhető romlásával kapcsolatban.

A régiósok szerint, az a kifejezésmód, amelyet a kormány a két ország közötti viszonnyal kapcsolatos témákban használt, a testvérkapcsolat romlásának veszélyét rejti magában.

 "Az orosz partnereinkkel együtt nagyon sokat tettünk az orosz–ukrán kapcsolat megerősítéséért, amit érezhetően lazít Timosenko kormányzása. Az ukrán kormány diplomáciai nyelvhasználata a kelet felé vezető hidakra romboló erővel hat. És ezzel negatívan hatnak azon erőfeszítésekre, melyek célja Ukrajna egyesítése volna a világgal."

 Az ellenzék követeli, hogy az ukrán kormány fejezze be a félreérthető nyilatkozásait és a kényes témák boncolgatását, mert ezek jelenleg nem időszerűek és árthatnak az ukrán érdekeknek. Alkotmányellenesnek nevezték az Alkotmánybíróság azon törvénymódosítását mely szerint, Ukrajnában csak ukrán szinkronnal sugározhatnak külföldi filmeket. Szerintük a NATO-hoz való csatlakozási kérelem aláírása újabb bizonyítéka a kormány alkotmányellenes tevékenységének

A régiósok szerint az ország státuszáról kizárólag népszavazással lehetne dönteni.

Szerintük a NATO-hoz való csatlakozási kérelem aláírása újabb bizonyítéka a kormány alkotmányellenes tevékenységének.

 (Forrás: Kárpátinfo.net)