vissza a főoldalra

 

 

 2008.06.06. 

Kacin: Koszovó elismerése nem feltétel!

Jelko Kacin, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője közölte, hogy senki sem teszi függővé Szerbia uniós tagságát attól, hogy a hivatalos Belgrád elismeri-e Koszovó függetlenségét.

Mint mondta, az ilyen állításokat Szerbiában találták ki egyesek. „Ahelyett, hogy azzal foglalkozna, milyen kihívásokkal találkozik az Európa felé vezető úton, Szerbia Koszovóval meg Kacinnal foglalkozik. Csupán azért, hogy ne kelljen szembesülnie a valósággal és hogy ne kelljen valamit önmagáért tennie” – nyilatkozta a szlovén politikus az újvidéki Dnevnik napilapnak.

Szerinte Szerbia a régió meghatározó országa és az egész régióra hatással lesz, hogy Szerbia melyik utat választja.

Emlékeztetett arra, hogy annak idején Szlovénia az egész Jugoszláviát be akarta vezetni az EU-ba, de Szerbia nem volt bölcs. Kacin (képünkön) úgy véli, ha Koszovó megkapta volna a (hetedik) köztársaság státusát, akkor Jugoszlávia konföderációként fönnmarad és már rég az Unió tagja lenne.

Jelko Kacin nemrég Koszovó elismeréséről tett a hivatalos Belgrádnak nem tetsző nyilatkozatot, amiért Božidar Đelić (DS), a szerbiai kormány alelnöke Kacin menesztését követelte az EU-tól.

 (Forrás: vajdasagma.info)