vissza a főoldalra

 

 

 2008.06.20. 

Már az első ülésen vitáztak Marosvásárhelyen

Érvényesnek nyilvánították és a polgármester által hozott kimondottan nagy Bibliára tett kézzel, tették le az esküt a helyi tanács tagjai, valamint az újraválasztott polgármester, Dorin Florea.

Az eskütételt kővetően elhangzott a két alpolgármesteri tisztség betöltésére tett három javaslat, Csegzi Sándor – RMDSZ-es tanácsos, a liberális Marius Ichim és a demokrata – liberális Claudiu Maior. A 23 tanácsosból jelenlevő 22 egyhangúlag megszavazta Csegzi Sándort, Marius Ichim 11 és Claudiu Maior 10 szavazatot kapott.

Ekkor elkezdődött a második kör körüli vita, egyesek a következő tanács ülésre szerették volna halasztani a második alpolgármester választását, mások pedig szerették volna eldönteni e tisztség elfoglalóját is. Doru Opriscan demokrata-liberális tanácsos nem tartotta helyénvalónak, hogy Marius Ichim alpolgármester legyen mivel a választásokon csak 1150 körüli szavazatott kapott. Dorin Florea (képünkön) Marosvásárhely polgárainak akaratával szembeni dacolásnak nevezte Ichim esetleges megválasztását. Felkérte a tanácsosokat, hogy halasszák el a döntéshozatalt és ezzel dühösen kivonult a tanács-teremből. De még tartogatott meglepetéseket a második alpolgármesteri tisztség körüli húza - vona, mert Claudiu Maior bejelentette, hogy visszavonul. Ekkor a körül folytatódott a „vélemény-nyilvánítás”, hogy lehet-e a második körben csak egy jelölt és, hogy visszalehet-e vonulni a második körbe. Végül a tanácsosok többségi szavazata eldöntötte, hogy lesz második forduló. A második fordulóban a 8 demokrata-liberális tanácsos nem adta le voksát, tehát 12 igen, 1 nem és 1 tartózkodással a liberális Marius Ichim lett a második alpolgármester.

 (Forrás: erdon.ro)