vissza a főoldalra

 

 

 2008.05.09. 

A Kormorán után a Felvidéki Rockszínház érkezik Félegyházára

A Víz szalad, a kő marad című táncjátékot mutatta be a Félegyházi Táncszínház a május eleji „hosszú hétvégén” a városi sportcsarnokban. Az est folyamán fellépett a Kormorán együttes is. A bevételt Koltay Gergely: A Napba öltözött leány című rockoperájának pálosszentkúti bemutatójára fordítják.

– A Víz szalad, a kő marad című darabot már tavaly decemberben bemutattuk Kiskunfélegyházán – mondta Kasza Ákos, rendező-koreográfus, a táncszínház vezetője. Ez az erdélyi emberekről, a kultúrájukról, a zenéjükről szól. Fő célunk, hogy minél több emberhez eljussanak ezek az értékek, illetve a fiatalok figyelmét is szeretnénk ebbe az irányba terelni.

 Elmondta továbbá, két oka van, hogy felkérték a Kormoránt az est programjának színesítésére. Egyrészt, az együttes szöveg és zenei világa egyaránt közel áll a helyi néptánccsoport tagjaihoz, hiszen tökéletesen ötvözi a népzenei elemeket a rock stílusjegyeivel. Másrészt ez est bevételéből május 10-ére, Pálosszentkútra várják a Felvidéki Rockszínházat, amelynek tagjai a Kormorán szövegírójának, Koltay Gergelynek A Napba öltözött leány című rockoperáját állítják színpadra.

 Koltay Gergelytől megtudta a sajtó, nagyon örült a kezdeményezésnek, hogy legyen egy olyan rendezvény Kiskunfélegyházán, amelynek keretében a Félegyházi Táncszínház és a Kormorán is színpadra lép. – Értesüléseim szerint a helyi néptánccsoport sokat táncol a dalainkra, és külön öröm számomra, hogy az est egy további kulturális program megvalósulását segíti elő. A Napba öltözött leány című rockopera ősbemutatója egyébként 2006 nyarán Csíksomlyón volt, és ott bebizonyosodott, hogy hála a tehetséges fiatal közreműködőknek, ez egy érdekes, értékes előadás.

 (forrás: baon.hu)