vissza a főoldalra

 

 

 2008.03.21. 

Végre egy férfi!

Ezt a mondatot Vilmos császár mondta 1914-ben, amikor megkapta Tisza István véleményét a háborúról. Tisza ebben azt fejtette ki, hogy személy szerint a Monarchiát még nem tartja felkészültnek a háborúra, és ellenzi a megindulását, de ha a többség és Ferenc József, a magyar király és maga Vilmos császár is a háború mellett dönt, ő meghajlik és minden erejével a háborút szolgálja. „Endlich ein mann!” - mondta akkor a császár. Blaskó Péter tette, amellyel visszautasította a Kossuth-díjat, ennek nem megfelelője, hanem a fordítottja. Vele szemben most egy pacifista közvélemény és mindent a végsőkig halogató pártok és intézmények állnak, amelyek az istenért nem szállnának síkra a rontás és a kormányként működő gengszterbanda ellen, míg ő – egyedül – harcot, háborút kezd névleg Gyurcsány ellen, valójában az egész poshadt rendszer ellen. A Kossuth-díj visszautasítása egyszemélyes hadüzenet. Megszégyenít mindenkit, aki, bár látja, mi folyik az országban, nem üzen hadat a gonosznak és a nemzetrontásnak. Egyetlen férfi, minden óvatoskodás és mérlegelés nélkül választotta a számára egyedül lehetséges módot, és a pénzzel együtt dobta vissza a díjat. Most mindenki hallgat és mindenki szűköl. Hirtelen megvilágosodott, hogy az egész magyar értelmiségnek, az ellenzéki pótcselekvéseikbe belesavanyodott pártoknak, a tanároknak és a tudósoknak és végeredményben az egész társadalomnak, gazdástól, vasutastól a nyugdíjasig erre az útra kellene lépnie, mert csak a gonosz, idegen, megszálló és nemzetrontó kormány és utána a rendszer eltávolítása, majd megváltoztatása révén maradhatunk meg.

 Blaskó Péter tudja,vagy nem tudja, valószínűen tudja, hogy nincs más út. Ellenállni, ahogy lehet. Mert holnap már az egész nép vizitdíjas Kossuth-díjat kap a bennünket kiröhögő megszállóktól, miközben minden az övék, és röhögnek rajtunk. És elpusztulunk.

 Blaskót azzal tiszteli meg minden lelkiismeretes magyar, ha követi. Nem ide tartozik, de a rend kedvéért megemlítjük, hogy a Kossuth-díj-osztás a csiszlikeskedés szertartásává azóta változott, amióta az Orbán-kormány elkövette azt a hibát, hogy Kossuth-díjat adott egy magát magyarnak is tételező hatodrangú izraeli humoristának, aki nem nyújtott kezet Orbán Viktornak. Aztán jött a többi beintés és dohánnyal való elfalcolás. Blaskó Péter ezzel is szakított.

 Az idén már kabaréba fulladt a Kossuth-díj-osztás. Sas Józseftől állítólag visszavonták, szerinte viszont ő mondott le róla felmentéséig, a saját színházacskájában viszont Kossuth-díjasként üdvözölte az egész gettó. De hát milyen értéke van a mai díjnak, ha Sast csak az elsőfokú elmarasztalás menti meg tőle, Gerő András történészt (?) viszont semmi a Széchenyi-díjtól. Hát nem érett meg ez a világ a pusztulásra? Mindenestől!

 Csurka István

 (Forrás: Magyar Fórum)