vissza a főoldalra

 

 

 2008.03.21. 

Dandártábornok a baracskai börtönkápolnában

A Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektuma III. épületének az átadására Baracskára látogatott Dömény Sándor bv. dandártábornok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.

Az átadási ünnepség után látogatást tett a börtönkápolnában, amely jelenleg a Biblia Éve keretében bibliatörténeti kiállításnak ad otthont.

Részletes tájékoztatást kért Szénási Jonathan Sándor intézeti lelkipásztortól a börtönlelkészi szolgálat munkájáról és tapasztalatairól, a bejáró önkéntes missziók tevékenységéről, a gyülekezetekkel és egyházi szervezetekkel való együttműködési lehetőségekről, valamint a magyarul nem beszélő-, illetve a nem keresztyén vallású fogvatartottak vallásgyakorlásának és lelkigondozásának lehetőségeiről.

A látogatás végén újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: "Ez természetes, hiszen célunk, hogy a büntetés letöltésének végén olyan ember szabaduljon, aki képes beilleszkedni a társadalomba."

 A képen: Cséri Zoltán bv. ezredes, intézetparancsnok; Dömény Sándor bv. dandártábornok, országos parancsnok; Ecsődi László országgyűlési képviselő; Szeidl Tamás bv. őrnagy, a fogvatartási ügyek osztályának vezetője; Szénási Jonathan Sándor intézeti lelkipásztor

 (Forrás: reformatus.hu)