vissza a főoldalra

 

 

 2008.11.14. 

Szent Márton ünnepe Szombathelyen

A november 7-ei esti Szent Márton vesperás, az azt követő lampionos felvonulás valamint a Szent Márton templom előtti téren megtartott megemlékezés után, 2008. november 8-án, szombaton délelőtt 10 órakor, a Székesegyházban, ünnepi szentmisével folytatódott a tisztelgés a Szombathelyi Egyházmegye védőszentje Tours-i Szent Márton előtt.

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsekkel koncelebrált Dr. Veres András jelenlegi és Dr. Konkoly István nyugalmazott szombathelyi püspök, Dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei rendi apát, csornai prépost-prelátus és Brenner József püspöki helynök.

 Az Egyházmegye papságán kívül a győri és a budapesti szeminárium kispapjai, szerzetesrendi atyák és nővérek, külföldi vendégek, valamint világi elöljárók is szép számmal vettek részt és voltak aktív közreműködői az ünnepségnek, de nem szabad megfeledkeznünk a Dr. Pem László atya által vezetett Werner kórusról, a Székesegyház énekkaráról sem, amely énekeivel is emelte a megemlékezés fényét.

A szentmise a Szent Márton oltár előtti hódolattal és könyörgéssel, Dr. Erdő Péter bíboros áldásával, a pápai és a magyar himnusz eléneklésével zárult.

 

(Forrás: katolikus.hu)