vissza a főoldalra

 

 

 2008.11.21. 

30 éve áll a győri színház

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli idén a Győri Nemzeti Színház. Ebből az alkalomból november 14-én, pénteken ünnepi társulati ülést tartott az intézmény, ahol a színház 21 olyan tagja - színész, énekes, kellékes, ügyelő, építész - elismerést vehetett át Borkai Zsolt polgármestertől, aki az elmúlt években sokat tett a művész közösségéért.

 Borkai Zsolt a társulati ülésen a színházról elmondta, az a kultúra szentélye, formálja, alakítja életünk, jól érezzük magunkat ebben a körben, büszkék lehetnek azok, akik bármilyen módon közreműködtek a működésében.

A polgármester az ünnepen jelentette be, döntés született arról, hogy a színház közalkalmazottai 30 ezer forint értékű üdülési csekket kapnak, aminek háromnegyed részét a város, a maradék egyharmadot pedig a színház fedezi.

A polgármester beszéde után az intézmény dolgozói az egykori kollégákra emlékeztek.

Nagy Viktor (képen) beszédében kitért arra, a színház világát egyedül a médiadömping fenyegeti, amit akkor tudnak kivédeni, ha a hozzájuk látogató közönségre támaszkodnak. Az igazgató szerint a művészetet mindenkihez el kell juttatni, ebben közreműködött az intézmény össze munkatársa. Hangsúlyozta, a színháznak most az a legfontosabb feladata, hogy együtt haladjon a korral, a város fejlődésével.

Az elmúlt 30 év sikeres munkájáért 21 színházi munkatárs, többek között Bede Fazekas Csaba, Bendai Ildikó, Rupnyik Károly, Karácsony Szilveszter emlékérmet vehetett át.

 

(Forrás: gyor-online.hu)