vissza a főoldalra

 

 

 2008.11.21. 

Nyugdíjast nyomorít a szavazógép

"Nem engedjük, hogy a 13. havi nyugdíj kifizetésének bárki is útját állja, jöjjenek bár nehezebb időszakok." (Gyurcsány Ferenc az Idősek  köszöntése rendezvényen, 2008. október 3-án.)

 Eldőltek november 25-én a 2009-es büdzsé sarokszámai, miután a költségvetésitörvény-javaslathoz benyújtott, a kormány által támogatott módosító indítványokat megszavazták az Országgyűlésben.

 Több mint két százalékkal érnek majd kevesebbet a keresetek jövőre, így visszaesik a háztartások fogyasztása is. Nem nőnek a bérek a közszférában sem, és a 13. havi nyugdíjak kifizetését legfeljebb nyolcvanezer forintban állapítja meg a büdzsé. A költségvetés bevételi főösszege 8270 milliárd forint, a kiadási oldal 8933,7 milliárd forint, a hiány pedig 663,7 milliárd forint lesz. Az éves inflációt 4,5 százalékban határozta meg a kormány.

 "A szocialisták hazudtak, miután korábbi ígéreteik ellenére a nyugdíjasok egy jelentős részétől elvették a 13. havi nyugdíjat" – mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

 Az ellenzéki politikus szerint sok év hazugsága és gyűlöletkampánya hullott vissza a szocialisták fejére a tegnapi szavazáson, amikor is a képviselők név szerint voksoltak ebben a témában.

 

(Forrás: Magyar Hírlap)