vissza a főoldalra

 

 

 2008.10.03. 

Ferences Világi Rend választókáptalanja Dobogókőn

November 15. és 22. között Magyarországon tartja Általános Választókáptalanját a Ferences Világi Rend, Szent Ferenc világiak számára alapított közössége.Az Árpád-házi Szent Erzsébet iránti tiszteletből kivételesen hazánkban, és nem Rómában megrendezendő káptalanon választják meg a rend miniszter generálisát és a hatfős elnökséget.

A káptalanon minden ország közössége egy képviselővel vehet részt, ehhez csatlakozik az elnökség, a titkárság és a kiegészítő személyzet. A közel 110 résztvevő a világ 65 országából érkezik majd, így például Vietnamból, Dél-Koreából, a Fülöp-szigetekről, a Dél-Afrikai Köztársaságból és természetesen Európa szinte minden országából.

 A november közepén Dobogókőn zajló választókáptalanon a küldöttek meghatározzák a következő hat év programját is. A káptalanhoz kapcsolódóan november 17-én, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén az esztergomi bazilikában délután 4 órakor ünnepi szentmisét mutat be Paskai László bíboros a generális asszisztensekkel, a magyarországi ferences elöljárókkal és a ferences család pap tagjaival együtt.

 

(Forrás: Hajnal Géza/Magyar Kurír)