vissza a főoldalra

 

 

 2008.10.12. 

„Halálcivilizáció”

2008. október 11-én a „Szárszó” Konferencia keretén belül 15.30-tól prof. dr. Kellermayer Miklós, orvos, sejtkutató, dr. Hegedűs Loránt, református püspök és Vértesaljai László jezsuita atya előadásait hallhatták azok, akik részt vettek Szárszó Baráti Kör és a Püski Kiadó Kft. rendezvényén. A három előadás témája: magyar nemzetstratégia, az élet tisztelete.

               Kellermayer professzor szerint kiraboljuk saját Földünket. Ha a kőszenet, a kőolajat elégetjük, az nem lesz más, mint értéktelen semmi. Maga a kőolaj érték, árú-de, ahogy elégetik szén-dioxod lesz…Fegyverrel védett felhalmozott semmi lesz. „Ha ez a tobzódás így marad, akkor földünk hamarosan lakhatatlan lesz. A fordulópontot csak a köztünk maradt Krisztus erejével tudjuk megközelíteni. Hogy megtérésünk igaz legyen, ahhoz legelőször a 6 millió legyilkolt magzattal kell szembenézni. Ismerjük fel a magzatban azt az erőt, amit Isten küld nekünk. Tudni kell, hogy az ember személyiségében megismételhetetlen.”

               Hegedűs püspök úr beszéde elején elmondta, hogy Magyarországon, Európában, s globálisan is minden kérdés életkérdés. Tegyük fel a kérdést – mondta az előadó – mi tett bennünket döntő módon tönkre. A válasz: elhitették velünk a világhatalmak, hogy az életszínvonal több, mint az élet. A püspök szerint ebbe bele is pusztultunk. Nem véletlen a múlt idő… „Innen már normális életprogrammal kievickélni nem lehet. Csak a feltámadás programja segíthet. A halál társadalma vagyunk, voltunk. Amit tatár, török, német, orosz nem tudott véghezvinni, azt mi megtettük. Véssük az agyunkba: ha az életért nem radikalizálódunk, akkor meghalunk. Még ebben a romló életszínvonalban is az életet kell választanunk.”

               Vértesaljai atya bevezetésképpen családjáról, mint a legősibb hitbeli és politikai fészek a család. „Ha országot akarunk építeni, mire alapozzuk? Isten legyen a fundamentum. Hiszem, hogy e nélkül minden csak homokra történő építkezés. Ez a világ –s ezt a közelmúlt eseményei bizonyították be – még ha erősnek is monda magát, ingatag, s homokon áll…Ma olyan napokat élünk, mikor nem lehet semlegesnek maradni. Napjaink legnagyobb kísértése a vállrándítás. Alig van egészséges, normális vita. A vállrándítások korát éljük. Hiszek abban, hogy egyszer megérthetjük egymást, és a szónak értelme lesz. Hiszem, hogy eljön az a világ, miben egyszerre lesz felelősségvállalás és számon kérhetőség.”

 

emma