vissza a főoldalra

 

 

 2008.10.24. 

Juscsenko visszavonta az időközi választásokra vonatkozó rendeletét

Viktor Juscsenko ukrán államfő visszavonta a Legfelsőbb Tanács működésének idő előtti beszüntetésére és az előrehozott választásokra vonatkozó rendeletét. Juscsenko az október 20-án kelt 952-es rendeletével szüntette be a 911-es rendeletének a hatályát.

 Az államfő elmondása szerint a gazdasági-politikai helyzet stabilizálásáért döntött az ukrán parlament „feltámasztása „ mellett”, vagyis azért, hogy lehetőséget biztosítson az ukrán parlamentnek a  pénzpiaci válság ukrajnai következményeinek elhárítását célzó válságterv jóváhagyásához.

 Köze lehet a rendelet visszavonásához annak is, hogy a Nemzetbiztonsági ás Védelmi Tanács tegnap elégedetlenségét fejezte ki az előrehozott választások finanszírozásával kapcsolatban, és minden politikai erőt felszólított intézkedéseiknek az alkotmányos jogszabályokkal való összehangolására és a nemzeti érdekek védelmére.

 A Podrobnosti.ua internetes hírportál információi szerint Viktro Juscsenko december 7-ről december 14-re halasztotta az előrehozott parlamenti választások dátumát.

 Mint korábban hírül adtuk a Nemzetközi Valutaalapnál kijelentette, hogy készek 3-14 milliárd dolláros segélyt nyújtani Ukrajnának. Egyetlen feltételként a politikai stabilitást jegyezték meg.

 

(Forrás: Kárpátinfo.net)