vissza a főoldalra

 

 

 2008.10.31. 

90 év

A MIÉP 2008. október 31-én délután 14 órakor koszorút helyezett el a Tisza gyilkosság színhelyén, a volt Róheim-villánál, a Hermina út 45. számú épület előtt. A rendezvény elején Győri Béla szóvivő köszöntötte a megjelenteket, majd Agárdi László színművész, a párt ferencvárosi képviselőjelöltje elszavalta Juhász Gyula: Halottaink c. költeményét.

Ezt követően Csurka István, a MIÉP elnöke mondott emlékező beszédet. A politikus –többek közt – elmondta: „A magyar történelemnek nem része sem a királygyilkosság, sem a politikai orvgyilkosság. Kétségtelen, hogy előfordul, de a magyar nemzet soha nem ezzel a módszerrel oldotta meg belső politikai ellentétjeit. Amikor ez nálunk elkezdődött egyszersmind a magyar történelem sarkaiból való kifordulást jelenti. Másnap már a Károlyi-féle ún. köztársaság lépett fel a hatalom csúcsára és utána következett Kun Béla és zsidó bandájának 133 napos rémuralma. Ami itt történt kiszámított, eltervezett, szándékos politikai gyilkosság volt. Annak ellenére, hogy semmiféle bizonyíték nincsen rá, - magam, aki olvasmányok alapján jól ismerem ezt a véres eseménysorozatot – mondhatom: ami itt történt, az megrendelésre történt, ez az ember útban volt.”

A MIÉP nyilatkozata

Kilencven évvel ezelőtt, 1918. október 31-én gyilkolta meg az úgynevezett „őszirózsás” Károlyi Mihály-féle, túlnyomó részben zsidó alvilág gróf Tisza Istvánt, a háború elvesztését beismerő államférfit, miniszterelnököt. A véres tettet Kéri Krammer Pál színházi újságíró szervezésében és felbujtására Sztanykovszky Tibor, Dobó István tengerészőrmester, Horváth Sanovics József és Pogány Schwarz József, a későbbi népbiztos követte el. Az Astoria szállóból a Károlyi-féle Nemzeti és Katona Tanács székházából frissen beszerzett puskákkal a Hermina útra induló gyilkosok közül egyedül Sztanykovszkyt büntették meg, 18 évet ült, s érdemeire való tekintettel 1200 forintos kiemelt nyugdíj iránti kérelmét a párt teljesítette, majd a fóti gyermekváros gondnoka lett. A többiek megszöktek és megúszták. Pogány Schwartz József a kommün bukása után Bécsbe szökött és az akkori bécsi szociáldemokrata – részben zsidó – kormány nem adta ki Horthy igazságszolgáltatásának, s végül New Yorkban kötött ki. Ugyanígy Kéri-Krammer, a felbujtó is, akit először, 1922-ben fogolycsere egyezmény keretében harcban elfogott katonatisztekkel cseréltek ki Moszkvával, majd természetesen ő is New Yorkban kötött ki. Károlyi kretén forradalmát – „nem akarok több katonát látni” - mondta Lindner Béla Károlyi hadügyminisztere -, pedig Kun Béla majdnem százszázalékosan zsidó terrorja váltotta fel. Budapestre román csapatok vonultak be és a fővárosban román cenzúra működött. Ma tehát, amikor emlékezünk gróf Tisza István meggyilkolására, nem az ő politikai értékelése a célunk, noha azzal is adós a magyar tudomány és irodalom, hanem a magyar állam idegenek és idegen szolgálatban álló általi lerombolásáról, a gyilkosság és az ellenségek odaadó kiszolgálásának rendszeréről, a nemzetet eresztékeiben szétrágó belső férgek tevékenységéről is meg kell emlékeznünk. Kéri és Pogány révbejutása és bűnös tetteik következményeitől való könnyű megszabadulása talán elegendő figyelmeztetés, amikor a hozzájuk hasonló összetételű, de száz százalékban azonos lelkiségű kormány ugyanonnan, az IMF székhelyéről kap mentőövet, ha csak ideiglenest is.

 

Csurka István