vissza a főoldalra

 

 

 2008.09.05. 

Piacorientált zenekar Győrben

Piacorientált szimfonikus zenekart ígér Fűke Géza a Győri Filharmonikus Zenekar új igazgatója. A közelmúltban kinevezett vezető elmondta, a jövőben erősítik a zenekarral kapcsolatos marketing munkát, kinyitják a Richter terem épületét és szorosabbra fűzik a kapcsolatot a helyi vállalkozókkal. A társulat kedden tartotta évadnyitó ülését. A zenekar vezetőkarmestere továbbra is Medveczky Ádám.

 Zökkenőmentes átvételt vár az önkormányzat és ahogy tudja támogatja a Győri Filharmonikusokat- mondta Borkai Zsolt polgármester az évadnyitó társulati ülést megelőző sajtótájékoztatón. Fűke Géza a média képviselőinek arról beszélt, hogy olyan minőségi, piacorientált szimfonikus zenekart szeretne működtetni, amely megfelel a kor igényeinek. Fontosnak tartja egy 2-3000 fős törzsközönség kialakítását, melyet -véleménye szerint- a zenekar új műsorpolitikával, rugalmassággal, a különböző közönségrétegek magas szintű kulturális kiszolgálásával érhet el. Az új igazgató rámutatott, átfogó PR és marketing tervet dolgoznak ki, melynek egyik eleme a január elsejei arculatváltás lesz. Erősítik a kapcsolatot a helyi vállalkozókkal, és kinyitják a Richter terem épületét, ahova művész kávézót, turisztikai információs pontot vagy zenei antikváriumot terveznek. A zenekar távolabbi jövőjét érintő műsorpolitikai koncepciót a „piaci nyitás” igénye határozza meg- tette hozzá.

Medveczky Ádám, vezetőkarmester az előttünk álló évadról elmondta, az egész zenei stílust felölelő repertoárt céloznak meg, amelyben helyet kap Liszt, Bartók, Kodály éppúgy, mint a bécsi klasszikusok, de kortárs darabokat is fognak játszani.

A sajtótájékoztatón részt vett Igricz György, a győri filharmonikusokkal együttműködő Filharmónia Budapest és Felső-Dunántúl Kht. igazgatója is, aki elmondta, sok évtizedes hatékony közös munka van a zenekar és a Kht. mögött. Hozzátette, az elmúlt öt év alapján Budapesten kívül egy olyan város sincs, amely megközelítené színvonalban a győri koncertkínálatot.

Az évadnyitó társulati ülésen Németh Gézát, a Győri Filharmonikus Zenekar nyugdíjba vonuló koncertmesterét – több mint 40 év szolgálat után – a zenekar örökös tagja címmel tüntették ki.

 

(Forrás: gyor-online.hu)