vissza a főoldalra

 

 

 2008.09.19. 

Évadnyitó tüntetés a Vértanúk terén

Megkezdődött a „szokásos” őszi tüntetések időszaka. Szeptember 15-én este a MIÉP tartott gyűlést. A cél „a minden elvétele”, a föld, az utolsó vagyontárgy elrablása, Magyarország palesztinná tétele – fejtette ki Csurka István a parlament előtti demonstrációján. Percről percre.

 19.10 - Csurka István, a MIÉP elnöke kijelentette: gyászos nap ez a mai – utalva az országgyűlés döntésére, mely szerint nem oszlatták föl a parlamentet. Csurka szerint ősszel, legkésőbb október 23-ig el kell zavarni ezt a kormányt, különben a magyarság sorsa megpecsételődik, „akkor a zsidó megszállás beteljesedik”. A pártelnök úgy véli a szándékok már régen nem a választás körül forognak, a cél „a minden elvétele”, a föld, az utolsó vagyontárgy elrablása, Magyarország palesztinná tétele. Ha továbbra is ez a tutyi-mutyi politizálás folyik, akkor az ország elvész – tette hozzá. Csurka szerint meg kell érteni, hogy ellenségeink célja nem a Gyurcsány-kormány fennmaradása, hanem az ország kirablása, a magyar nép teljesen birka, türelmes és engedelmes néppé változtatása, ezért itt már parlamenti megoldás nem lehetséges. Gyurcsányék csak röhögnek a markukba – mondta Csurka – mert még idő kell nekik, mert még nincs teljesen kinyújtóztatva a magyar nép. Csurka azt állította, hogy ha nem zavarjuk el a kormányt, akkor 2010-ben nem lesznek választások, hanem valami más lesz, be fogják csapni a népet. A bűnözőket emelik majd föl, és cserélik őket mint a lyukas zoknit – zárta beszédét a pártelnök.

 18.39 - Nagy felzúdulást keltett a gyűlés résztvevőiből, hogy az egyik kávéházból Hagyó Miklóst látták kijönni, aki a Parlament felé sietett. A politikust fújolás és füttyszó, majd ennek nyomán 5-6 rendőr is kísérte. Az emberek hosszan beszéltek Hagyó feltűnéséről, megjegyezve, hogy milyen kár, hogy későn látták meg, mert egyébként kapott volna. Néhányan az egyik tv-társaság operatőrét is inzultálták, majd egy „provokátort” is elzavartak a Vértanúk teréről.

 18.33 - Megkezdődött a MIÉP gyűlése a Vértanúk terén. Az első szónok dr. Kovács László, hódmezővásárhelyi orvos-kórházigazgató, a MIÉP elnökhelyettese, aki szónoklatában saját szakterületéről, az egészségügyről beszélt először. Mint mondta, az MSZP és SZDSZ még 2006-ban megállapodott, hogy szétverik a magyar egészségügyet. „Reformjuk” a márciusi népszavazással ugyan megbukott, ennek ellenére sikerült tökéletesen lezülleszteni a magyar egészségügyi rendszert. A népszavazás óta se történt semmi változás, kórházakat, kórházi osztályokat zárnak be, műtéteket halasztanak el, és továbbra is kivonják a pénzt a rendszerből. Kovács az általános politikai helyzetet elemezve azt mondta, hogy az SZDSZ szakértői kormánya nem más, mint porhintés, az ő szakértelmük a „hóhér szakértelme”.

 18.10 - Nagygyűlést hirdetett a Magyar Igazság és Élet Pártja a Kossuth tér közelében lévő Vértanúk terére. A demonstrációval az országgyűlés őszi időszakának nyitó napján a parlamenti képviselők figyelmét szeretnék felhívni arra, mire esküdtek, mi a kötelességük.

 

(Forrás: hirtv.hu)