vissza a főoldalra

 

 

 2008.09.26. 

A Crvena zvezda labdarúgóklub az elítélt huligán pártjára állt

A Crvena zvezda belgrádi labdarúgóklub vezetősége radikális és agresszív szurkolótáborának nyomására szolidaritást vállalt azzal a huligánnal, név szerint Uros Mišićtyel, akit egy rendőr elleni gyilkosságkísérlet vádjában tíz évre ítélt a belgrádi bíróság. A szerb demokratikus közvélemény megdöbbent, hogy a klub játékosai és vezetőségének tagjai az erőszak és a huliganizmus pártjára álltak. A bírósági ítélet kihirdetése után a "daliák" (így nevezik a Crvena zvezda szurkolóit) ultimátumot intéztek a piros-fehérek vezetőihez, hogy ha a játékosok nem öltik magukra Uroš Mišić arcképével ellátott mezt, nem engedik meg a meccs megtartását.

A klubvezetés engedett. Arról már nincs hír, hogy egyetértettek-e a daliákkal, vagy a következményektől való félelmükben engedelmeskedtek a követelésnek. Nem egész egy héttel korábban ismeretlen tettesek megrongálták a játékosok és a klubvezetők autóit, amit az érintettek figyelmeztetésként vettek.

A Zvezda ezzel a lépésével szembekerült a szerb állammal, amely eldöntötte, hogy leszámol a futballhuligánokkal - írja a Blic belgrádi napilap a belügyminisztérium egyik tisztségviselőjének nyilatkozatát továbbítva. A 10 éves börtönbüntetés is ezt a célt - a huliganizmus visszaszorítását - szolgálja.

Az eltökéltséget tükrözi, hogy a bíróság előállította azokat a szurkolókat is, akik a bírósági tárgyaláson megfenyegették a bírákat. De a stadionban is fenyegetések érték Velimir Lazović bírót, aki elítélte a rendőrre támadó és annak arcát összeégető Uroš Mišićet.

 

(forrás: vajdasagma.info)