vissza a főoldalra

 

 

 2009.04.03. 

Megjelent a Magyar Fórum XXI. évfolyamának 13. száma!

Csurka István : A Dávid –csillagügy (2.oldal)

Miért is háborodtak fel? Hogyan merészeli a Magyar Fórum tényszerűen összekapcsolni egy ember származását és tevékenységét, ha az illető zsidó. Ha német volna vagy perzsa, akkor természetesen semmi baj nem volna. És magyarért sem szólnának. Mert mi csak ennyit tettünk. Talán még ennél is kevesebbet, mert ezt jóformán ki sem mondtuk, írásunkból és képi közlésünkből mindössze az derült ki, hogy Surányi műveletei nagy károkat okoztak a magyarságnak. Ez akárhogy forgatjuk, nem antiszemitizmus.

 

Nem ijedt meg a Népszavától (14.oldal)

Wittner Mária a következőket mondta el lapunknak a Szombat.org-on és a

Népszavában megjelent híradással kapcsolatban:

– Őszintén szólva nem igazán értettem, miért is hívnak fel engem a Népszavától azért, hogy véleményezzek egy másik újságban megjelent írást. A Magyar Fórum aktuális számát ráadásul még nem is láttam, így az ominózus cikk tartalmát sem ismertem. Válaszul elmondtam a Népszava munkatársának, hogy nem tudok véleményt formálni az újságcikkről, hiszen nem fogok minősíteni egy olyan írást, amelyet nem olvastam. Mondataim tehát a cikkre, illetve annak véleményezésére vonatkoztak. Ekkor azt mondta az illető újságíró, hogy ott van a fényképem is a lapban.

– De az ön fényképe egészen más helyen és más okból jelenik meg lapunkban. Immár hónapok óta…

– Igen, és én világosan elmondtam azt is, hogy nem védettem le a fényképemet, ennélfogva más, a nemzeti oldalhoz tartozó sajtóorgánumban is rendszeresen megjelenik a fotóm.

– Mi továbbra is számítunk támogatására az előre hozott választások érdekében folytatott aláírás-gyűjtésünkben.

– Természetesen támogatom az előre hozott választásokat, ezt tettem a hétfői parlamenti ülésen képviselőként is. Elképesztő színjátéknak tartom, ami a miniszterelnök-jelölés körül történik.

 

Dr. Kovács László, a MIÉP elnökhelyettese az ország jelenlegi állapotáról és a MIÉP megoldási javaslatairól nyilatkozott a Magyar Fórumnak (3.oldal)

Először el kéne számoltatni a politikai, gazdasági elitet az ellopott, elprivatizált vagyonnal. Azután a külföldi államadósságok fizetését le kell állíttatni, tárgyalásokat kezdve az elengedésről és átütemezésről. A felvett tőke nyolc-tízszeresét már visszafizettük kamatként, ettől a tehertől meg kell szabadulnia az országnak. A harmadik programpont a hazánkba települt multik megadóztatása. Legalább ugyanolyan feltételekkel adózzanak, mint a magyar kis- és középvállalkozók. Sürgősen új munkahelyeket kell teremteni, a régieket pedig megvédeni, mert segélyekből és könyöradományokból nem lehet egy népet fenntartani. Vissza kell szerezni az idegeneknek eladott stratégiai ágazatokat.

 

Bodrogkeresztúri találkozó (4.oldal)

Nem olyan emberre van szükségünk, mint Surányi, Bokros vagy Gyurcsány, hanem olyan rendszerre van szükségünk, amelyik megtart bennünket. Mindenekelőtt a magyar földtulajdont kell megtartanunk. Mi ma a magyar társadalom alapvető baja? Az adósság és a hitelválság. Az összes pénzünk arra megy el, hogy fizessük a kamatokat, tőketörlesztésre már nem is jut belőle. Az elmúlt 20 év történetéből a legnagyobb balszerencse volt a ránk kényszerített privatizációs gyakorlat. Itt van előttünk két választás. Az Európai Uniós képviselőválasztás referencia lesz a jelenkori állapotunkról, majd ezt követi az országgyűlési képviselőválasztás. Olyan parlamentre van szükségünk, ahol magyarnak magyar lesz az ellenzéke – fejezte be előadását Csurka István.

 

Beszélgetés Bogár László közgazdász professzorral (5.oldal)

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, szándékosan pusztítják a magyar életet. Ezt nem csak a büntetőjog tartja bűncselekménynek, hanem remélhetőleg a nemzeti számonkérés is, ami valószínűleg hamarosan elkövetkezik, és a súlyosbító körülmények figyelembevételével fogja ezeket a tetteket elbírálni. Ez a durva, szadista pusztítás Magyarország felszámolásához vezethet. Azt az „apróságot” a megszorítások szorgalmazói hajlamosak elfelejteni, hogy csak 2007-ben húszmilliárd eurót vittek ki az országból az államadósságok kamatai és a multinacionális cégek haszonszerzései révén.

 

A neveléssé legyen az elsőség!

Beszélgetés Farkas István piarista atyával (5.oldal)

Ha nem tiszteljük az egyén szabadságát, akkor a tekintélytisztelet is eltorzulhat. Ha nincs tekintélytisztelet, akkor nem beszélhetünk személyiségtiszteletről sem. A tekintély azt jelenti: felismerem a másik ember értékét, s ebből fakadóan engedelmeskedem. A tekintélyrombolók a másikat nem tekintik értéknek, s öntörvényűek lesznek.

 

Szőcs Zoltán: Parlamenti haláltánc (15.oldal)

Hivatalos felmérések szerint ma a magyar gyermekek 40 százaléka szegénységben él. Ezeknek nem kis hányada alultáplált, rendszeresen éhezik. Egyre többször találkozom éhenhalt gyermekek tragédiájáról beszámoló rendőrségi hírekkel – s mindez nem Szomáliában, nem Etiópiában, nem Indiában, hanem Magyarországon történik, a szemünk előtt, csendes asszisztálásunkkal. (Ha valaki nem hisz nekem, kérdezze Ferge Zsuzsát a részletekről.) Ide juttatta az országot az 1945- ben berendezkedő baloldal, amely két rövid időszakot leszámítva – Antall és Orbán kormányára gondolok – azóta is folyamatosan regnál, pusztít, dirigál és kísérletezik a magyarság kontójára.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!