vissza a főoldalra

 

 

 2009.04.10. 

A Molra fájt a foguk, bejöttek az oroszok

Adóhivatali vizsgálatot rendeltek el a lehallgatási botrányba kevert, Laborc Sándor NBH főigazgató által feljelentett UD Zrt.-nél – értesült lapunk. A biztonsági cég elleni nyomozás hét hónapja alatt a Nemzeti Nyomozó Iroda senkit sem hallgatott ki gyanúsítottként, pedig államtitoksértés, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény, magántitok jogosulatlan megszerzése miatt folytatnak eljárást a korábban a Mol biztonságvédelmét is ellátó cég ellen. Horváth József (képünkön), az UD volt vezetője, a magyar elhárítás korábbi második embere úgy véli, a lejáratás a Mol 21,2 százalékát eladó és megvásárló orosz tulajdonú vállalatok érdekeit szolgálta.

 - A bukott kormányfő a Mol 21,2 százalékos új tulajdonosának szibériai székhelyén tárgyalva márciusban tájékoztatást kaphatott a részvény adásvételről.

- Útban lehetett az UD Zrt. a Mol-részvényekkel üzletelő, részben orosz tulajdonban lévő OMV-nek és a vevőként előálló Szurgutnyeftyegaz olajipari cégnek.

- Horváth József, a biztonsági cég egykori résztulajdonosa szerint orosz üzleti érdekek állhattak az UD Zrt. elleni lejárató akció hátterében.

 

(Forrás: Magyar Hírlap)