vissza a főoldalra

 

 

 2009.04.22. 

Megjelent a Magyar Fórum XXI. évfolyamának 16. száma!

Csurka István: Baló Györgyné Morvai Krisztina, Rózsa György Eduardo Flores, Bajnai György Gordon c. írása (2.oldal)

A párhuzamba állítás, illetve a három személy egy gyékényen árulásának sugalmazása korántsem önkényes. Mindhárom személyt, a megölt terroristát és a még élő miniszterelnököt és a híres jogvédő asszonyt a hazugságok légiója fonja körül, tevékenységük a médiumok által teremtett mesterséges térben folyik, a múltjuk egyaránt végtelenül zavaros, a két férfi között a különbség csak annyi, hogy Bajnai nem muzulmán. Illetve eddig még nem derült ki róla, hogy az. Rózsa Flores életútjának állomásait a lapok és a tévék az alábbiak szerint sorolják fel: zsidó apától és spanyol anyától született Bolíviában, de Budapesten kezdett tanulni. Az ELTE mellett, vagy után járt a minszki szovjet kémképző főiskolára, dolgozott a KISZ KB apparátusában, volt határőrtiszt, harcolt a szerb–horvát háborúban, s ott ezredesi rangig vitte. Költő, a Kapu főszerkesztő-helyettese, muzulmán, egyes emlékezők szerint homoszexuális, de az újabb riportok egy menyasszony létezéséről és egy nógrádi házbirtokról is tudósítanak, és a legfontosabb és talán legérdekesebb és leggyakoribb közlés vele kapcsolatosan, hogy élénk, „szoros kapcsolatokat ápolt a magyarországi szélsőjobbal”. Bajnaiból ez az érdeklődés egyelőre hiányzik. Rózsa szélsőjobboldali beállítottságát az a lőlap van hivatva bizonyítani, amely házának kertjében Gyurcsány Ferencet ábrázolja, és alaposan ki van lyuggatva. Itt meg kell állnunk egy pillanatra. Akik ezt így hírül adják, azok természetesen a MIÉP-et is beleértik a szélsőjobb fogalmába, szándékosan megfeledkezve a MIÉP eszmei tartásáról, a „se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar” alapállásunkról, amit az utóbbi időben a „Jobbik” ellopott tőlünk, és a sajátjaként használja. Rózsa Floresnek csak a „Jobbik”- kal voltak kapcsolatai. Nekünk ellenségünk volt, és mi is módfelett tartózkodtunk tőle. Személyes kapcsolatra vele soha nem került sor. Beférkőzési kísérleteit elhárítottuk, akik az uszályába kerültek, azoktól megváltunk. Mert mi nem kedveljük a hivatásos nemzetközi forradalmárokat, akik egyszerre tudnak lenni zsidók és muzulmánok és a bolíviai őserdőben harcolnak a kommunisták ellen, holott kommunista volna talán itthon is elég, aki ellen lehetne harcolni.

 

Nemzeti akarat. Interjú Szűrös Mátyással (4.oldal)

Változást ma Magyarországon csak úgy lehet véghezvinni, ha a nemzeti elkötelezettségű és népi, szociális érzékenységű erők összefognak. Félre kell tenni a nézeteltéréseket, hogy az összefogást meg tudjuk valósítani. A Fidesz, amely ma a legnagyobb párt és a kereszténydemokraták szövetsége már létrejött, de ez kevés. A jobboldalon itt van egy plebejus, tisztán nép-nemzeti elkötelezettségű és szociálisan érzékeny párt, a MIÉP, amely már bizonyította rátermettségét. Konstruktív ellenzékként a parlamenti munkájával bebizonyította, hogy valódi és jó célokért küzd. A MIÉP mindig következetes nemzeti politikát folytatott. Az egyetlen baloldali párt Magyarországon a Munkáspárt, mivel hazánkban ma nincs valódi szociáldemokrata párt. Olyan párt persze van, amely formálisan annak nevezi magát, de politikai tevékenysége alapján inkább neoliberális elveket képvisel. A szociáldemokrácia hármas jelszava: szabadság, igazságosság, szolidaritás. Ebből egy sem érvényes a Magyar Szocialista Pártra vagy a Szabad Demokraták Szövetségére, sőt ellenkezőleg. Az MSZP–SZDSZ kifejezetten nemzetietlen politikával kormányozza az országot. Tehát a Munkáspárt az egyedüli párt, amely baloldalon van, és az ő politikája az, amely a nemzeti elkötelezettségét erősítette az elmúlt években. A Munkáspárt szociális elkötelezettsége, a bérből és fizetésből élők melletti kiállása elvitathatatlan.

 

Győri Béla írása dr. Tanka Endre egyetemi tanár Földtörvény című könyvéről (7.oldal)

Az írja Tanka, hogy a magyar földügy már két évtizede a neoliberális birtokpolitika foglya. „Sokkterápiát alkalmaztak, annak könyörtelen diktátuma érvényesült – az eredeti tőkefelhalmozást hajtotta végre, illetve folytatja mindmáig, amely a föld és az agrárvagyon elsajátítását egy szűk hatalmi elit számára biztosítja. Ennek legfontosabb stratégiai céljai részben már uniós tagságunk előtt teljesültek. A birtokpolitika célvezérelt intézményrendszere elérte mezőgazdaságunk elsorvasztását, nyersanyag és olcsó tömegáru termelésére átállítását, illetve a nyugati, értéktelen árudömping felvevőpiacává formálását, önellátási képességének felszámolását.” Súlyos megállapítás a következő: „A földet társadalmi-gazdasági hasznosulása során hatalmi-uralmi politikai tényezővé tette és teszi… A föld éppen korlátolt mennyiségénél fogva mindig politikai hatalmat ad tulajdonosának éspedig nagyobbat, mint a tőke.”

 

Kondor Katalin, az Echo tv műsorvezetője, a Magyar Rádió volt elnök asszonya (9.oldal) (Oláh János interjúja)

– A Magyar Igazság és Élet Pártja elsőként kezdett aláírásgyűjtésbe az előre hozott választásokért. A folyamatosan bővülő névsor egyik aláírója Kondor Katalin. Néhány napja a baloldali média támadást intézett azok ellen, akik támogatják a MIÉP kezdeményezését. Mi a véleménye erről?

- Nekem nem kell bemutatni a Népszavát. Az én úgynevezett „kémperem” is az ő cikkükkel kezdődött. Ez egy hitelét vesztett és végtelenül erkölcstelen társaság. Egy olyan pártlapról van szó, amely nem ismeri az erkölcsi törvényeket. Ezért nem szabad komolyan venni a mocskolódásaikat. Ha valaki jó ügyet képvisel, mellé kell állni minden becsületes embernek. A MIÉP-et dicséret illeti, mert elsőként ismerte fel, hogy nagy bajban van az ország. Szerencsére egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéséhez. Már szinte mindenki egyetért abban, hogy ez nem mehet tovább. Aki azt állítja, hogy ebben az országban demokrácia van, az egész egyszerűen hazudik. A mai politikai életet a totális erkölcstelenség jellemzi. Meg kell nézni a mostani kormányalakítás körüli hercehurcákat. Rendre kerülnek elő olyan ügyek, amelyek azt bizonyítják, hogy hazánk árulói – akik külföldi cégek alkalmazásában váltak milliárdosokká, és gátlástalanul tesznek tönkre embereket – vezetik az országot.

 

Csak tisztán és őszintén! Vendégségben a Pál-Baracsi művészházaspárnál (12.oldal)

Baracsi István: Egyik délután volt a színpadon egy KISZ-gyűlés, amit felvett a televízió. Feltették a kérdést, hogy miért nincs jelenleg olyan érdeklődés a KISZ iránt, mint régebben. Erre azt mondtam – én, aki sosem voltam tag –, hogy ellaposodott a szervezett programja. No, ezzel elvágtam magam. Pedig a közönség nagyon szeretett; még a volt Jugoszláviából is kaptam telefonokat. Ezt megelőzően felvételt nyertem a Magyar Rádió Könnyűzenei Stúdiójába. Ott Bágya tanár úrtól, Körmendi tanár úrtól és Balassa tanár úrtól tanultam. A Ki mit tud? után visszamentem a vendéglátóiparba, majd egy év után megkeresett a Rádiótól Bolba Lajos, s megkérdezte, hogy nem akarok-e visszatérni a szakmához. Lajos három dalt adott nekem, melyet egy jubileumi koncerten énekelhettem el. Ezt követően jöttek a fellépések, de nem kerestem sokat, mert az éneklést nagyon sokáig, az 1981-es táncdalfesztiválig inkább szórakozásból műveltem.

 

Szőcs Zoltán: Egy magyar értelmiség siralmai (15.oldal)

Olvasom a hírt, hogy az MDF európai parlamentes kopogtatócéduláinak gyűjtésében – vagyis abban, hogy a minden emberi érzelemtől intakt Bokros Lajos és a lucidus szellemű Habsburg György képviselje Brüsszelben nemzeti érdekeinket – aktív segítséget nyújt a Hit Gyülekezete! (Az a Hit Gyülekezete, amely újfent szereti magát – Luther és Kálvin még nagyobb dicsőségére – „neoprotestánsként” definiálni.) Adva van tehát egy mérleg, aminek egyik serpenyőjében ott az MDF, a másikban ott szorong a Hit Gyülekezete, Bokros Lajos és egy Habsburg királyi felség, miközben a mérleg teljesen egyensúlyban marad. Na kérem, hát ezt értem én az alatt, hogy a só elveszíti ízét.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!