vissza a főoldalra

 

 

 2009.04.24. 

Janukovics: A széles koalíció továbbra is elképzelhető

A Régiók Pártja elnöke, Viktor Janukovics továbbra is elképzelhetőnek tartja az ún. széles koalíció megalakulását. Janukovics a TBI tévécsatornának adott interjújában beszélt a BJuT-al való koalícióalakítás lehetőségéről. A BJuT-al ellentétben, mi továbbra sem "merjük" kijelenteni, hogy "SOHA", főleg akkor nem, ha az adott lépésnek hatalmas szerepe lehet az országnak a válságból való kijuttatásában.

Ennek érdekében a személyes ambícióinkat is képesek vagyunk a háttérbe szorítani. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy ellenfeleink végre belássák a hibáikat - jegyezte meg Janukovics.

 Janukovics ugyanakkor nem volt hajlandó egyelőre megnevezni a koalícióalakítás feltételeit. A Régiók Pártja elnöke ugyancsak megjegyezte, nem sok esélyt lát arra, hogy a közeljövőben sikerülhet módosítani az Alkotmányt. A képviselők figyelmét ugyanis elsősorban az ország jelenlegi helyzete köti le - fűzte hozzá Janukovics.

 Az ellenzéki párt, mint ismeretes a nyílt listás parlamenti választásokat támogatja. A BJuT viszont kategorikusan ellenzi ezt a tervet.

 Janukovics szavai szerint azonban sarokba vannak szorítva, ezért kénytelenek lesznek elfogadni a javaslatot.

 Viktor Janukovics a április 19-én kijelentette, hogy indulni fog a soron következő államfő-választásokon.

 Az egyik legnagyobb támogatottsággal rendelkező párt vezetője vagyok, tehát egyértelmű, hogy indulnom kell - jelentette ki Janukovics.

 

(Forrás: Kárpátinfo.net)