vissza a főoldalra

 

 

 2009.08.07. 

Antal Árpád: Márpedig a székely zászló marad!

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal bejárata fölé kitűzött székely zászlók márpedig a helyükön maradnak — jelentette ki Antal Árpád András polgármester arra reagálva, hogy múlt héten a megye prefektusa abban az átiratában, melyben a tervezett utcanévtáblák feliratának sorrendjét kifogásolta, felszólította arra is, vegye le az épület homlokzatáról a székely szimbólumokat.

 „Remélem, nem akar újabb zászlóbotrányt a prefektus Sepsiszentgyörgyön, de ha mégis megbüntetne, kifizetem a bírságot, és a lobogók akkor is ott maradnak" — erősítette meg a polgármester. Mint mondta, Codrin Munteanunak tisztelnie kellene a székely zászlót, hiszen nem egy idegen ország, hanem annak a közösségnek a szimbóluma, ahol ő a kormányt képviseli, másrészt tanulnia kellene Brassó, Szeben megyei kollégáitól, akik szintúgy felszólíthatnák például a megyeszékhelyi polgármestereket, vegyék le a városuk határában felállított két- vagy háromnyelvű helységnévtáblákat, mert sem Brassóban, sem Nagyszebenben nincs már húszszázalékos szász lakosság, németül mégis kiírták a helységek nevét.

 Antal Árpád András hozzátette, örülne, ha a prefektus is inkább a fejlesztésekkel törődne, támogatná az önkormányzatokat különféle pénzek idevonzásában, s nem azzal foglalkozna, hol használjuk szimbólumainkat — székely identitástudatunkon ezzel úgysem fog változtatni.

 „A prefektus csupán negativista, lehetetlen jövőt építeni arra, hogy mindent elutasít" — fogalmazott Tamás Sándor megyeitanács-elnök. Szerinte a prefektusnak inkább abban kellene jeleskednie, hogy pénzt hozzon Háromszékre — ez idáig azonban csak az ellenzékben levő RMDSZ tudott pénzt szerezni.

 

(Forrás: erdely.ma)