vissza a főoldalra

 

 

 2009.08.07. 

Gongadze-gyilkosa a parlament elnökét is bemártotta

Alekszej Pukacs ex-tábornok, Georgij Gongadze meggyilkolásnak az első számú gyanúsítottja a kihallgatásakor Vlagyimír Litvin nevét is megemlítette a gyilkosság megrendelői között.

 Az Ukrajinszkije Novini kiadvány információi szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a Legfelsőbb Tanács elnökének mi köze lehet az újságíró meggyilkolásához, az azonban biztos, hogy a tábornok közeli ismerőse volt Litvinnek.

 A Legfelsőbb Tanács elnöke nemrég egyébként elhalasztotta az amerikai látogatását.

 Szakértők véleménye szerint az amerikai vizit elhalasztásának köze lehet Alekszej Pukacs tábornoknak, a Gongadze-gyilkosság fő-gyanúsítottjának az őrizetbe vételéhez is.

 Gongadze özvegye Alekszej Pukacs tábornok őrizetbe vétele után kijelentette, hogy  Leonyid Kucsma ex-államfő igencsak szorult helyzetbe kerülhet, ahogy Vlagyimir Litvin, a Legfelsőbb Tanács elnöke és más magas beosztásban lévő személyek is.

 Miroszlava szavai szerint a férje meggyilkolása csak egy az általuk elkövetett bűncselekmény közül.

 A Leonyid Kucsma testõrségében szolgálatot teljesítõ Nyikolaj Melnyicsenko őrnagy pedig megjegyezte, hogy Pukacs őrizetbe vétele elképzelhető, hogy Vlagyimír Litvin bűnügyi felelősségre vonásához fog vezetni.

 Litvin mindezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy Pukacs elfogása egy rendkívül komoly politikai harc kezdetét jelenti.

 (Forrás: Kárpátinfo.net)