vissza a főoldalra

 

 

 2009.08.21. 

A Szent Mónika Közösség országos találkozója

Az Édesanyák Szent Mónika Közössége országos találkozót tart. Az egész napos rendezvényre augusztus 29-én, szombaton Budapesten, a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban kerül sor.

 Az ország minden részéről érkező mintegy 700 édesanya az anyai hivatást, az anyaságra való felkészülést és a családokért végzett imádságot tartja közös lelkiségi alapjuknak.

 A kereszténység egyik legkiválóbb egyénisége, Szent Ágoston megtérését kiimádkozó édesanyját, Szent Mónikát nemcsak névadójukként, hanem példaképükként is tisztelik a közösség tagjai. A szerető szív és a bölcsesség mellett a szüntelen imádságot tartják életprogramjuknak.

 Az országban számos helyen működnek plébániai keretek között helyi csoporok, rendszeres imádságos összejöveteleken hordozva az édesanyai hivatás és a családok ügyét.

 A nap szervezője: Bartalné Veronka, a közösség vezetője; a programok lelki vezetője: Róna Gábor SJ. A programban imádság, tanúságtételek, előadás, szentmise, szentségimádás szerepel – tájékoztatta szerkesztőségünket Várnai Péter, a Lehel téri Szent Margit-templom plébánosa.

 

(Forrás: magyarkurir.hu)