vissza a főoldalra

 

 

 2009.02.06. 

Megkaparintanák Tőkést?

Tőkés testvére szerint az RMDSZ kirekesztő célzatú tárgyalásokat folytat.

Az RMDSZ meg akarja kaparintani Tőkés Lászlót – véli a református püspök, EP-képviselő testvére. Tőkés András, a Magyar Polgári Párt egyik alelnöke azt nyilatkozta:szerinte ez a megkaparintás annak révén történik, hogy Markó Béláék közös lista állítását javasolják Tőkés Lászlónak az EP-választásra, de ezt nem gondolják komolyan.

Tőkés András szerint ugyanis „az RMDSZ nem akar közös listát minden magyar politikai erővel, hanem a püspök urat és esetleg még néhány másik embert akar megszerezni, hogy utána adott esetben azt mondhassa, ez már minden erdélyi magyar reprezentatív jelöltlistája”. Hozzátette: tudomása szerint az RMDSZ nem is akar hallani arról, hogy például az MPP-vel is közös listát alkosson.

 A január 30-ai pénteki tárgyaláson Markó listavezető helyet ajánlott az RMDSZ-nél Tőkés számára az EP-választásokra, Tőkés pedig közölte: ő nem pártlistán, hanem úgymond a nemzeti összefogás listáján akar indulni. Ennél konkrétabb választ nem adott, Markóval február 12-én ülnek össze ismét tárgyalni, azaz két nappal az RMDSZ csúcsvezetésének belső egyeztetése előtt.

 

(Forrás: erdon.ro)