vissza a főoldalra

 

 

 2009.02.13. 

A Nemzeti Fórum nyilatkozata

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2009. február 10-i megnyilatkozásával valóban „betelt a pohár”. A bársonyszékéhez betegesen ragaszkodó miniszterelnök a Magyar Hírlapban, a veszprémi gyilkosság kapcsán megjelent felháborodott írásra azzal reagált, hogy megtorló intézkedéseket jelentett be a Magyar Hírlap ellen. Ezzel lehullott róla a jogállamokra jellemző kormányzati viselkedés utolsó álarca is.

 A magyar nép már megtapasztalta, hogy a kormányfő kétszínű és uszító magatartásával megszegi az emberi együttélés és demokrácia elveit. Nyilvánvaló, hogy kész a magyar emberek érzéseivel és érdekeivel erőszakosan is szembeszegülni, és ezzel társadalmunkat a polgárháború örvénye felé taszítja. Most sem a kialakult vészhelyzet megoldásán dolgozik, hanem a vészjelzés kioltására törekszik.

Nemzetünk súlyos válságtól szenved testi-lelki egészségének hosszú távú romlása, nemzetgazdaságunk tönkretétele, nyomasztó eladósodásunk miatt. A jelenlegi kormány többször bebizonyította alkalmatlanságát a válság megoldására. Nemcsak magára hagyta a társadalmat gondjaival, de vállára rakja annak minden terhét – a kormányzati felelősségvállalás legcsekélyebb nyoma nélkül.

Eredményt csupán szűk kedvezményezett kör etikátlan kiszolgálásában mutatott fel.

A hazug programmal hatalomra került érdekcsoport vezetője most a tájékoztatás szabadságát támadta meg, tudva, hogy a polgárok csak akkor dönthetnek felelősen politikai képviseletükről, ha megfelelően és kiegyensúlyozottan tájékozódhatnak.

A Nemzeti Fórum az 1987-es Lakiteleki Nyilatkozat szellemében elutasítja ezt a nemzetrontó politikát.

„Kívánjuk a sajtó szabadságát” és „független, felelős magyar minisztériumot Pesten”!

 Budapest, 2009. február 11.

 

A Nemzeti Fórum nevében:

 Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke és Kelemen András országgyűlési képviselő