vissza a főoldalra

 

 

 2009.02.19. 

Megjelent a Magyar Fórum XXI. évfolyamának 7. száma!

Csurka István írása (2.oldal) : A MIÉP programja kimondta: adósság-átütemezés kell, mert mindent a szándékosan ránk terhelt kamat nyom agyon. Már évek óta a kamatfizetésre vesszük fel a kölcsönöket s ez kamatos kamat, uzsora. Földosztás kell, fiatal magyar családoknak a külföldi tőke számára félretett nagybirtok kiosztásával kell családi, gyermeknevelő feltételű létalapot teremteni, s egy egészen másfajta, tévé nélküli, népbutítás nélküli életformát kivívni, amelyben az ember belső kiteljesedése jelenti az élet teljességét. Pornográfia helyett szerelem kell, internacionalizmus helyett magyarság. És hatalom, magyar kézben.

 Varga István, a Magyar Adófizetők Országos Szövetségének alelnöke (3.oldal) : A valutaalapnak két szempontja van: egyrészről, hogy azokat a társadalomátalakító lépéseket kikényszerítse, amit mi is átélünk, másodsorban a monetáris rendszerben lévő zavarokat, amelyek adott esetben átgyűrűznek a határon is, próbálja meg csírájában elfojtani. Azonban ez is egy álságos magatartás, hiszen az Egyesült Államok pénzügyi belső manipulációi, sőt a dollárral szembeni támadás – saját maguk támadták meg a dollárt –, tehát a dollárral szembeni manipuláció fertőzte meg a világot.

 Hűtlen kezelés Tatabányán – Oláh János interjúja Budai Bélával, a MAGOSZ szövetségi igazgatójával (4.oldal): A Vértes Erőmű Zrt. korábban vagyonkezelésre kapott 23 hektárnyi tatabányai területet. Ez egyszerű legelő volt, külterületnek minősült. Korábban az ottani erdőgazdasághoz tartozott, ezután került a Vértes Erőmű kezelésébe. Tehát, a Vértesi Erőmű Zrt. Tulajdonában van az üzemen kívül levő bánhidai telephely. Az itt felhalmozott salakanyag, égéstermék az úgynevezett zagytéren került elhelyezésre. A terület kármentesítése 6 milliárd forintba kerülne, melyre a Vértesi Erőmű Zrt.-t kötelezték. Most viszont kiderült, hogy 2007 decemberében ezt a közel 23 hektáros állami tulajdonban levő területet eladták egy magáncégnek, a Biopetrol Kft.-nek, 12 millió forint értékben. Az érintett 23 hektáros terület az erőmű vagyonkezelésében volt, ám a tulajdonjogát nem tudta megszerezni.

 Tarlós Istvánt, a Fidesz fõvárosi frakcióvezetőjét kérdezte a Magyar Fórum (4.oldal) :

– Hunvald György VII. kerületi MSZP-s polgármester, fővárosi képviselő letartóztatásával megszűnik az MSZP-SZDSZ többség?

-Érdekes és új helyzet, patthelyzet állhat elő a közgyűlésben, mert 33 MSZP-SZDSZ, illetve ugyanennyi Fidesz-KDNP-MDF képvselő lesz jelen az ülésen. Ugyanakkor Burány Sándor az MSZP elnöksége nevében hiába szólítja fel lemondásra Hunvaldot, neki a jogerős ítéletig megmarad a képviselői mandátuma, az ő privilégiuma, hogy arról lemond-e. Kétségbeesett elővágás, hogy alig néhány órával Hunvald György ügyészségi kihallgatásának megkezdése után már a fővárosi képviselői mandátumáról való lemondásra szólították fel. Érdekes az is, hogy a VII. kerületi MSZP elnöki posztjáról és a polgármesteri tisztségéről való lemondásra nem szólították fel, a fővárosi képviselői poszt azonban láthatóan nagyon fontos számukra. Úgy vélem, hogy a következő közgyűlésen ki fog derülni az, hogy az MDF valóban ellenzéki párt-e.

 Beszélgetés Vukics őrnaggyal, a Magyarok Szövetségének vezetőjével (5.oldal): Az a célunk, mint minden magyar embernek – gondolom –, hogy egy egységes Magyarország tudja fogadni az új évezredet. Fontos tudni, hogy ma a politikai elit nem a magyar emberek érdekeit szolgálja. A gazdasági, politikai, jogi elemzések azt mutatják, hogy Magyarországon a belső és külső kifosztás folyamata zajlik le, és valójában a magyar politika irányítói nem mások, mint a külső kifosztórendszer itthoni alkalmazottai.

 Művészinterjú Dörner Györggyel (Medveczky Attila) (9.oldal): – Ha Arany János említett versére – Walesi bárdok - figyelünk: szerinted ki most Edward király? S mit gondolsz: mennyit is ér Magyarország, mint tartomány?

-Egy versben vagy a színpadon lehet metaforákat használni, de egy interjúban beszéljünk egyenesen, világosan, nevezzük nevén a dolgokat! Magyarország államformája nem királyság, hazánkban diktaturokrácia van. Walesi bárdok sincsenek, alig találunk olyat, aki pénzért ne adná el magát dalnoknak a kommunista, vagy liberális pártudvarba. Nem mennének ma dalolva lángsírba walesi bárdok, abban biztos vagyok. Hanem vagy szemlesütve vagy boldogan a pénztár felé mennek, és közben dalolják az aktuális pártvezér dicsőségét.

 Szakonyi Károly íróval Medveczky Attila beszélget (12.oldal) : – Gyurkovics egy interjúban magát fenoménnak nevezte. Nem szerénytelenség ez?

-Bizonyos értelemben az, de ő szerényen volt szerénytelen. Ő ezt viccesen mondta, de komolyan elhitte. Valóban szuggesztív egyéniség volt, s ahogy Ézsiás Erzsébet írta róla: mágus. Gyurkovics sokoldalúsága, szuggesztivitása, zsenialitása, bölcsessége és műveltsége egy fenomén tehetségét mutatja.

 Interjú dr. Horváth Bélával, a Nemzeti Fórum Kölcsey Körének elnökével (13.oldal): A magyar pártpolitika sajátossága, hogy akik az igazságot keresik, akik szókimondóan határozott véleményt képviselnek, kiszorulnak a közéletből, s azok maradnak a felszínen, akik óvatosan, megalkuvóan a „fal mellett” járnak.

 

Keresse a nemzeti radikalizmus tekintélyes orgánumát az újságárusoknál!