vissza a főoldalra

 

 

 2009.02.27. 

A diktatúra velünk játszatja el a demokráciát

Beszélgetés Vukics őrnaggyal, a Magyarok Szövetségének vezetőjével

Interjút készített a Kincsem Rádió Vukics Ferenc őrnaggyal, a Baranta Mozgalom vezetőjével a most szerveződő Magyarok Szövetségének kezdeményezőjével. Az interjú szövegéből lapunkban most részleteket közlünk. Szándékunk vitaindítás. Mit tehet egy civil szerveződés a jelenlegi választójogi törvény hatálya mellett? Van-e ereje és lehetősége a politikai hatalmi magatartás változtatásához? Vitassuk meg a Magyarok Szövetségének elképzelését. A vitaindítás a Magyar Fórum kezdeményezése, és nem a Magyarok Szövetségéé. Szándékunk egyértelmű és jóindulatú. Minden nemzeti megfontolás előtt készséggel fejet hajtunk, sőt mit több, a magunk erejével segítségére sietünk, ezért tesszük közre a Vukics Ferenccel készült beszélgetés számos részletét.

 – Mi a céljuk a Magyarok Szövetségével?

 – Az a célunk, mint minden magyar embernek – gondolom –, hogy egy egységes Magyarország tudja fogadni az új évezredet. Fontos tudni, hogy ma a politikai elit nem a magyar emberek érdekeit szolgálja. A gazdasági, politikai, jogi elemzések azt mutatják, hogy Magyarországon a belső és külső kifosztás folyamata zajlik le, és valójában a magyar politika irányítói nem mások, mint a külső kifosztórendszer itthoni alkalmazottai. Magyarországon nincsen valódi demokrácia. Ez jól kimutatható abból, hogy milyen csekély a magyarországi pártok taglétszáma. Pl. valamikor 8 millió fős Szolidaritás állt szemben a másfélmilliós lengyel kommunista párttal. Ez azt jelenti, hogy óriási szervezett érdekvédelmi tömeg állt szemben a másik oldallal. Ma azt látjuk, hogy nem is történhetett meg a valódi rendszerváltás, hiszen egy nagyon erőteljes kapcsolati rendszerrel rendelkező csoportosulás úgy viselkedett, mint az a bankrabló, aki menekülés közben eldobja ugyan a puskát, de megtartja a pénzt. Itt valójában az történt, hogy a zsákmánnyal elfuthatott, majd visszajött és vett magának egy másik puskát.

 – A Magyarok Szövetsége civil szerveződés.

 – Így van. Jelenleg 434 civil szervezetet és magánszemélyeket tömörítő szövetségről beszélünk.

 – Ez sok.

 – Attól függ, mert ezeknek a civil szervezeteknek jelentős része néhány ember magánkezdeményezéseként nem túl hatékonyan működött eddig, ezért megpróbáljuk az összefogást, hogy eredményesebbek legyenek. Közben pedig új önkéntes csoportokat szervezünk. Jelenleg 800 településen vagyunk jelen. Az elmúlt időszakban direkt politikát nem folytattunk, mert nem vagyunk politikai szerveződés. A jobb- és baloldalak igazából nem létező utak, nemzeti oldalnak kell létezni, és a nemzetben gondolkodó magyar emberek összefogásával el kell érni, hogy a magyar nemzetállam élje meg ennek az évezrednek minden évszázadát.

 – Ez számomra világos, de a magyar pártok vagy leszerepeltek az elmúlt 20 esztendőben, vagy megpróbálták szétverni azt, amelyik nem állt be a globalizmus szekértolói közé. A Magyarok Szövetsége részt akar venni a választásokon?

 – Én magam katonaember vagyok, politika és párt mellé nem állhatok be. Beállhatok viszont a magyar nemzet mellé. Az emberek fejében nehéz tekerni egyet, hogy létrejöjjön a paradigmaváltás. Adottak a tévé által beléjük sulykolt elképzelések, mint például az, hogy ma Magyarországon csak a pártok tehetnek valamit, holott jól látható, hogy diktatúrát vezettek be az országban. Kellene egy nemzeti egységkormány, ami az egész nemzetet képviseli. Ma elmondhatjuk, hogy a nemzet 70–80%-a mindkét társadalmi rendszerben vesztes volt, pedig ez a réteg eddig mindent megtett az országért. Az ő érdekeiket senki nem képviseli, mert eszükbe sem jutott csalni, lopni, hazudni. A pártokrácia, az elmúlt 2 évtized magyar országgyűlései képtelenek voltak megalkotni egy új alkotmányt. Ideiglenes alkotmányunk van, ami a tanácsköztársasághoz köt bennünket, és felszámolja az ezeréves magyar állammal való kapcsolatunkat. Az alkotmányban államalkotó népként a magyar nem szerepel.

 – Értem az okfejtését, és azt is, hogy paradigmaváltásra van szükség, mert ami van, így tovább nem folytatható, ha a magyar nép érdekeire gondolunk, de a formán tűnődöm.

 – Megdöbbentő, hogy a nemrégiben fölvett hitel háromszor akkora, mint a maradék állami vagyon összesen. Azok, akik áruba bocsátották az ország többi részét, reménytelen állapotra készítettek föl, jól látható módon ’86 után állt föl az a típusú gazdasági forma vagy ütem, ami most Magyarországot jellemzi. Azóta évente ez a politikai arisztokrácia ezermilliárd forintot csal adóban. Ennyivel rövidítette meg a magyar társadalmat és lehetővé tette azt, hogy a Magyarországon megtermelt profit 90%-át kivigyék az országból, miközben itt 10%-ot hagytak nekünk, amiből részleteket törleszthetünk, önmagunkat fejleszthetjük, és lehetetlenné tették azt, hogy itt ma a magyar embereknek azonos jogaik legyenek a külföldről ideérkezőkkel.

 – A balliberális hatalomnak az a módszere, hogy mindenkit beletapos a pocsolyába, mert ott ők a legjobbak. Nem fél attól, hogy maguknak is ez lesz a sorsuk?

 -Ezt a feladatot akkor kinek kell ellátni? A nemzeti oldalnak. Tehát önmagát újra kell szervezni, mert a leginkább részekre bontott felülete a magyar társadalomnak. ők hozták létre a legtöbb szervezetet, ők a legaktívabbak, és a legjobban egymás ellen dolgozók is itt vannak. Azt csinálja a Magyarok Szövetsége, hogy a nemzetben gondolkodókat egyesíti, egymás mellé felzárkóztatja és megpróbáljuk létrehozni azt az összefogást és azt a szervezetet, amelyik képes megszólítani azt az embercsoportot, magyar társainkat, akiket nekünk ugyanúgy tudni kell emelni, segíteni. Az a 80%, aki az elmúlt két rendszert vesztesként élte meg, természetes szövetségesünk. Hogy a nemzetegyesítés megtörténjék, komoly lépéseket kell hozni komoly törvényi változtatásokkal, komoly alkotmányozási folyamattal lehet majd csak elérni, ehhez biztosítani kell a 2/3-os többséget, egységbe kell helyezni 5-6 millió embert. A Magyarok Szövetsége kidolgozott egy módszert. Elkészítettünk egy országfeltárást a legjobb tudósok anyagai , illetve az állam adatai alapján annak érdekében, hogy be tudjuk bizonyítani, hogy mi történt az országgal.

 – Nem csinálok belőle titkot, nemcsak a szimpátiám az önöké, hanem a szándékom is. De hadd mondjak példákat. 1992-ben megalakult a Magyar Út Körök Mozgalom. Németh László szavaival élve: négy-öt magyar összehajol és megbeszéli a kis közösség és a haza dolgait. Mindent elkövetett a hatalom annak érdekében, hogy lehetetlenné tegye éppen azért, mert egy politikai pártot bejuttatott annak idején a parlamentbe.

 – Most is történik mozgalmi elképzelés. Tudomásul kell venni, hogy ma a párt típusú működésnek az a formája, ahogyan az Magyarországon zajlik, diktatúra. Velünk csak eljátszatják a demokráciát. Jelenleg nem lehet se parlamenten belüli, se kívüli pártot létrehozni, támogatni, bejuttatni. Az Ormánságban lévő cigányember, aki esetleg szavazott vagy belépett egy pártba, az nem a legaktívabb tag, sosem mozdult ki a faluból, vagy a gogoli holt lelkek szintén nem tartoznak a párt választói közé…

 – De azért csak megvásárolta őket az SZDSZ.

 – Igen, de a pártlistákba az emberek nem tudnak beleszólni. Egyvalamibe igen, az egyéni képviselők ügyébe, de az a baj, hogy döntő részben őket is a pártok ajánlják. Amikor megvolt az ígérethalmaz, és megkapták a felszentségesítést, bekerülnek a parlamentbe és a frakciófegyelem alapján kötelezően úgy szavaznak, ahogy a párt, tehát valójában pártoknak vannak képviselőik odabenn, akik visszahívhatatlanok, számonkérhetetlenek, elszakadtak a társadalomtól.

 – Nem fél attól, hogy a Magyarok Szövetségét a hatalom szét fogja taposni, ellehetetleníti?

 – Ha megpróbálja, reklám lesz, összekötő elem, a magyar társadalom csak azért is állapotban szokott leledzeni. A másik: mivel veri szét?

 – Millió módszerük van, pl. félelemkeltéssel, fenyegetéssel.

 – Ezt értem, de most mi lesz a félelem tárgya? Az ország csődbe jutott, nem tudjuk, hogy lesz-e fizetése az állami alkalmazottaknak, mi lesz a félelem alapja? Ők már nem tudják tovább biztosítani az ország működését, az utolsó pillanatig megpróbálják fenntartani a maguk hatalmát, és rá kell döbbenni, hogy az elmúlt időszakban senki semmit nem kért a mi nevünkben, semmilyen párt és kormány sem.

 – Március 21-ére szerveznek gyűlést – miért nem március 15-ére?

 – Március 15-én rengeteg rendezvény lesz az országban, és ünnepelnünk is kell. Meg kell ünnepelnünk azokat az embereket, akik annak idején meghozták az áldozatot a nemzetért, lehet veszíteni vagy győzni egy nemzetért vívott küzdelemben, de aki az áldozatot meghozza, az mindig győztesen kerül ki és amiatt ez a nemzet mindig tovább él. A magyar nemzet életben maradásáról beszélünk, mint február 7-én Kunszentmiklóson, amikor második alkalommal jöttünk össze a Sportcsarnokban. 2000-en voltunk, s ebből több mint 1200 fő a területi küldöttek képviselői voltak, a többiek pedig még tájékozódó szervezetek…

 – Melyik televízió és napilap adott erről hírt?

 – Semelyik. A média és a televízió úgy gondolják, hogy ők uralják a világot. Elfelejtettek egyvalamit: hogy az emberek le szoktak ülni egymással szembe és szoktak beszélgetni. Véleményünk szerint meg tudunk szólítani több millió magyar embert Magyarországon, százötvenezer embert tudunk olyan mértékben aktivizálni, hogy mindent megtesz, hogy az információk eljussanak az emberekhez. Megpróbáljuk a nagytőkétől, a banki magatartástól és törvénytelen kisajátításoktól a magyar embereket megvédeni. Valamint, ami most már folyamatos: ahol Magyarok Szövetsége csoportokat szerveznek, ugye, milyen nagy csönd van erről a dologról, de a nyomdák ingyen adták a szórólapjainkat, az egyesületek, melyek szervezték a helyi rendezvényeinket. Folyamatosan vizsgálgatja az egész államszervezet, vajon ezt hogy merték megtenni és miért cselekedték. Nekik nincsenek embereik. Nincs emberük, csak megfélemlített tömegeik vannak. Augusztus 21-22-23-án legalább egymillió ember találkozni fog egymással, szembesülni fog, hogy van magyar összefogás, jó együtt lenni, ahogy a Kurultájon nem kellett rendőr, biztonsági őr, nem voltak tolvajok, egy csodálatos élmény volt. Utána, augusztus 23-án szeretnénk megkérdezni az emberektől, hogy mit szeretnétek, magyar emberek, és ennek megfelelően fogunk a későbbiekben cselekedni. A Magyarok Szövetsége betartja a Magyarországon lévő törvényeket. Ezek nem jó törvények, mert lehetőséget teremtettek arra, hogy egy ilyen rendszer kialakuljon, de mi tiszteletben tartjuk őket. Eddig mi tartottuk őket tiszteletben, a regnáló hatalom képviselői nem. Ma hazánkban azt mondják, hogy az éppen érvényben lévő törvények alapján lehet valakit felelősségre vonni, szerencsés helyzetben vagyunk, az éppen érvényben lévő törvények alapján ezt a regnáló hatalmi csoportosulást felelősségre lehet vonni, eddig csak kivonta magát a felelősségre vonás hatálya alól, most megpróbáljuk őket ebbe visszahelyezni. Szeretnénk, ha a most érvényben lévő törvények alapján el lehetne őket számoltatni és utána, amikor egy új közösségi magyar állam, egy nemzetállam megteremtése megtörténik, tudjunk javítani ezen az egészen, hogy a történelmi Magyarországgal létre tudjuk hozni a szerves jogi kapcsolatot és egy olyan felépítményt, ahol Magyarország tényleg a magyaroké. Még egy fontos dolgot: Csak olyan képviselőkre szavazzanak, aki megbízható. Pártlistán ne engedjenek be a parlamentbe senkit soha többé. Egyéni képviselők közül csak azokra szavazzanak, akik aláírnak egy társadalmi szerződést, hogy azokat az ígéreteket, amiket ők tesznek és nem cselekszenek meg, akkor egy társadalmi testület visszahívhatja őket és a szerződés alapján kötelezheti őket arra, hogy jöjjenek vissza és bizonyos alapokat írjon alá mindenki, hogy amint bejut a parlamentbe, megszavazza az új választójogi törvényt, amiben visszahívhatók lesznek a képviselők, amint bejut, megszavazza azt, hogy elindítják a történeti alkotmányra épülő magyar alkotmányozás folyamatát, és megszavazza azt, hogy elszámoltatják az előző hatalmi csoportokat. Aki ezt nem írja alá, nem szabad megválasztani.

 

Győri Béla