vissza a főoldalra

 

 

 2009.01.02. 

Lebőgött Győzike

Két egymást követő hétvégét töltött Gáspár Győző, az RTL Klub showmanje Háromszéken. Ez persze egyáltalán nem azt bizonyítja, hogy Székelyföldön ilyen nagy érdeklődés övezné a roma rappert, mindössze két programszervező ügynökség egymásra licitálásáról volt szó, legalábbis ez derült ki már az első koncertkörút után, amikor is a magyarországi média által felfújt sztár leszerepelt, nem sikerült még a nagyközségekben sem megtölteni a kultúrházakat.

 A lebőgés Mr. Kalyt, a rendezvény-szervezésbe kezdett kézdivásárhelyi énekest is elgondolkoztatta, akinek a koncertturné kudarca mellett egyéb is elvette a kedvét Győzikétől.

– Már az első koncert rosszul kezdődött. Ozsdolán alig 130 ember gyűlt be a terembe – vázolta a helyzetet Kaly. – Egy ilyen buli cakompakk 2500 lejbe kerül, tehát tízlejes belépővel számolva már ott 1200 lejjel mínuszba kerültem. S az egész turné ilyen gyengén ment, egyedül az uzoni fellépést könyvelném el sikernek. Az igazi leégés azonban az utolsó bulin, Gelencén következett be. A show fél kilencre volt ütemezve, ám kilenc óra körül még csak 90 ember, ha összegyűlt. Kértem Győzikét, hogy elégedjen meg a gázsija felével, ám a „művész úr” ezt megtagadta, köszönés nélkül elhajtott.

Kalynak nem maradt más hátra, mint tartani a frontot a felbőszült tömeggel szemben.

– Sok nagy sztárral, igazi énekesekkel, Győzikénél mérföldekkel nagyobbakkal dolgoztam együtt, s oldottunk meg hasonló eseteket, ám az, hogy még arra sem méltatta azt a közel száz embert, aki csakis rá volt kíváncsi, hogy legalább egy negyedóráig szórakoztassa, őt minősíti. Biztos vagyok benne, hogy azt a pénzt nem éhezte volna meg sem ő, sem a családja.

Kaly (képen) nehezen tudja feldolgozni a történteket, főként, hogy a közönség egyáltalán nem bizonyult elnézőnek a szervezőkkel szemben, hiába adták vissza a jegyek árát.

– Az emberek hálátlanok, hamar elfelejtik, hány nagy zenekart vittünk nekik, hány bulit szerveztünk – mondta. – Lecigányoztak, ami nevetséges, mert soha nem tagadtam meg a hovatartozásomat. Egyet azonban megfogadtam, többé soha sehol egy helyen nem leszek Győzikével. Nem vesztem össze vele, egyszerűen csak kerülni fogom!

 

(Forrás: Székely Hírmondó)