vissza a főoldalra

 

 

 2009.01.23. 

A Jobbik a jövőnk záloga? Dögöljek meg, ha kiváltom!

(Olvasói levél)

Tisztelt Szerkesztőség!

A napokban olvastam az interneten a Jobbik által alapított Atilla Király Népfőiskolának nevezett szélhámosságról. Nem tudom, tudják-e, hogy ki ennek az intézménynek a főigazgatója! Nem más, mint Dr. Kiszely István, aki Feledy Zsolt fedőnéven 1960 óta dolgozik a Belügyminisztériumnak.

Feladata az egyházüldözés volt. Kiszely-Feledy dolga a föld alatt működő katolikus ifjúági csoportok megfigyelése, és összeesküvési ügyek kreálása volt. Tanulmányt készített az egyházi iskolák felszámolásának szükségességéről (M-37076. sz. dossziéban máig megőrizve). Kiszely-Feledy 79 jelentést írt Olofsson Placid bencés szerzetesatyáról. Placid atyát, 1946-ban, mint budapesti bencés tanárt tartóztatták le. Előbb az Andrássy út 60-ba, majd a Markó utcába hurcolták. Nem tudtak vele mit kezdeni, így átpasszolták a szovjet hadbírósághoz. Azok mindjárt tudták, hogyan bánjanak vele: 10 évig volt fogoly a Gulágon. A kommunista terror tombolása idején érlelődött hőssé az egyszerű bencés szerzetes. Már a kísértés kezdetén ellenállt a gonosznak, bátran hangoztatva, hogy nem szabad hallgatni a kommunista rendszer szirénhangjaira, mert az színtiszta materializmus és ateizmus. Kiszely már más jellem volt: Nem átallott a célszemélyek asztalán talált borítékok alapján levelezési listát összeállítani, sőt külföldi útjain önszorgalomból kijegyzetelte az egyes magyar kegyhelyek vendégkönyvének látogatóinak címét, beírását. 1967-től kezdve lakásán lehallgató készüléket használt. Nem átallotta Placid Atya édesanyjának temetésén a megjelentek saját készítésű fényképfelvételeit is csatolni az Állambiztonságnak. Operatív érdekből utaztatták, fő célja Róma volt, a katolikus egyház központjában végzett munkája Kiszely-Feledy ügynöki fejlődésének a csúcsa lett. Végezetül: Kiszely-Feledy az állambiztonságnál vezetett nyilvántartások szerint az úgynevezett rendszerváltásig a III/III. Főcsoportfőnökség által foglalkoztatott hálózati személy volt. 481 jelentést, kb. 1500 oldalt írt. Kiszely 1990-94-ben az MTV Külpolitikai Főszerkesztőségének főmunkatársa, 2008 nyarán az Atilla Király Népfőiskola főigazgatója lett.

Ez az intézmény tavaly, szeptember 13-án kezdte meg működését. A megnyitó ünnepségre a Szabadság téri Hazatérés Templomában került sor. Az ünnepélyes megnyitó istentisztelettel kezdődött, melyet dr. Hegedűs Loránt, református püspök úr tartott. Az intézmény szellemi szülője pedig nem más, mint a Jobbik elnöke:Vona Gábor. Ő az egyik internetes lapnak azt nyilatkozta az alapítással kapcsolatban: vissza kell szereznünk azokat az intézményeket, amelyek a megmaradásunkban segíthetnek. Kérdem: a magyarság, vagy a Jobbik megmaradásában? S milyen intézményre gondol? A besúgóhálózatra?

Kérem levelem változtatás nélküli megjelentetését!

Köszönettel:

Kerekes Jenő, USA

 

Szerk. megj.: Igaz szerkesztőségünk nem szokott olvasói leveleket megjelentetni, de Kerekes úr olyan fontos, jelentős dolgokról tájékoztatott minket, hogy úgy döntöttünk: közzétesszük. A Magyar Kuríron lévő információk pedig csak megerősítik az itt leírtakat. Csodálkozzunk, hogy az „igazság dicső bajnokai”, mint a Barikád és az USA-ban bejegyzett Kuruc.info, erről hallgatnak.

(Képeinken: Baló Györgyné, dr. Morvai Krisztina, Dr. Kiszely István és Vona Gábor.)