vissza a főoldalra

 

 

 2009.01.28. 

Megjelent a Magyar Fórum XXI. évfolyam, 4.száma!

Csurka István írása (2-3.oldal): Számadás elől bujkáló milliárdosunk, Gy. F. a világválságra hivatkozó időhúzásainak elemzését most mellőzve, XVI. Benedek pápa világpolitikai jelentőségű egyházpolitikai döntésére vetünk egy szerény pillantást. XVI. Benedek a napokban visszafogadta azokat a püspököket és híveiket az Anyaszentegyházba, akiket az előző korszakban, elsősorban nemzetközi zsidó nyomásra kitagadtak. Ezeknek a katolikusoknak egyik vezetője, Williamson angol püspök a svéd televízióban újólag hangot adott annak a nézetének, hogy nem voltak gázkamrák a koncentrációs táborokban, s a hatmillió zsidó áldozat a világközvéleményére ráerőszakolt legenda. Nagyon erős túlzás. A pápai határozatot bírálva, azonnal tiltakozásba kezdett úgyszólván minden zsidó szervezet és a kapcsolatok megszakításával fenyegetőzik. A Szentszék elhatározása azonban szilárd és nyilvánvalóan az egész talpára álló vatikáni vezetés egyetértésével találkozik, s még nyilvánvalóbb, hogy mélyreható elemzésen alapszik. A kiátkozás visszavonását azért látta XVI. Benedek éppen most időszerűnek, mert a világliberalizmus most bukott meg.

 Rabosított MSZP - és SZDSZ-frakció

Oláh János interjúja Illés Zoltánnal (3.oldal)

A mostani, 2006-ban felállt testületben nyolc olyan balliberális képviselő van, aki az előző ciklusban is az volt. Tehát a tizennégyből, nyolc. Már kihallgatta a rendőrség Verók István VI. kerületi polgármestert. Úgy tudni, hogy eddig két-két önkormányzati képviselőt hallgattak ki és rabosítottak, azaz DNS-mintát, valamint ujjlenyomatot vettek tőlük, és fotóik bekerültek a rendőrség nyilvántartásába.

 Szándékolt népirtás Magyarországon

Fekete Gyula, író (4.oldal)

Egyszer s mindenkorra le kell szögezni: nem arról van szó, hogy valami ajándékot, segélyt, könyöradományt kap a gyermeket nevelő család a családi pótlékkal. A gyermek nevelése komoly költségvonzattal is jár, amelyet kutya kötelessége kompenzálnia az államnak. A családi pótlék nem más, mint egy költségtérítés, amely annak is jár, aki jobban keres.

 A politikai szédelgés anatómiája

Károvits Tamás írása (5.oldal)

A szocialista demagógia a problémamegkerülés és feszültséglevezetés tipikus áldemokratikus módszerként használja az értekezletösszehívást, ahol tulajdonképpen egyesek naivan még mindig azt gondolják, hogy tárgyal velünk a miniszter, így akkor megoldódik a gondunk. Nem veszik észre a gyakorlatból, hogy soha nincs eredmény. Aktuális példa erre, hogy az Országgyűlés elfogadta az egyszer már elvetett standtörvényt. Valószínűleg a vállalkozók adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében, ahogy ígérték! Megint a politikai dilettáns holdudvar igényeit teljesítve az adófizetők és választók akarata ellenében. Természetesen, és a mi demokráciánk szokása szerint a szakmai érdekvédelmi szervezetek megkerülésével. Majd jött az értekezleti módszer, mert „javaslatokat várnak a szakmai szervezetektől”. Megint milyen demokratikusak ugye?

 110 éve született Páger Antal (9.oldal)

Az Elhagyott Javak Kormánybiztossága a budai Orbán-hegyi Páger-villát Balázs Béla filmesztéta, írórendezőnek és az őt kiszolgáló személyzetnek utalta ki. Ha itthon marad, ezer ürügyet találtak volna elhallgattatására. Az itthon maradott művészek közül meghurcolták Vízváry Mariskát, Kiss Ferencet, Kiss Manyit és sokan másokat. Népellenes bűnösként kezelték Dohnányi Ernőt, a világhírű magyar zongoraművészt, korának egyik legegyetemesebb muzsikusát. Mint háborús bűnöst, kikérték a szövetségesektől Szeleczky Zitát, Muráti Lilit és Páger Antalt is.

 Művészinterjú Málnay Levente filmrendezővel (12.oldal)

– 2008. december 2-án a Szolnoki Szigligeti Színház Stúdiószínpadán mutatták be az ön rendezésében Gyurkovics Tibor Isten nem szerencsejátékos c. darabját, amely az író halála miatt posztumusz bemutató lett. Igaz, hogy az 1970-es években a Madách Kamarában történt ősbemutató óta most Szolnokon játsszák először ezt a művet?

 -Pontosan így van. Hogy mi az oka? Viccesen fogalmazva: jó a darab. A konkrét okot nem tudom. Gyurkovics Tiborral mostohán bántak a hivatalos szervek. A rendszerváltás előtt és után is. Az író Nagyvizit c. darabjából tévéjátékot készítettem, majd később színházban is megrendeztem. Az Isten nem szerencsejátékos darabot onnét ismertem, mert én közvetítettem anno a Madách Kamarából az ősbemutatót. Már akkor megkedveltem ezt a remek, de korántsem egyszerű művet. Mindkét műve időtálló és aktuális.

 

Keresse a nemzeti radikalizmus orgánumát csütörtöktől az újságárusoknál!