vissza a főoldalra

 

 

 2009.07.10. 

Benne leszek a tévébe’

A rendőri vezetés köztudottan nem Kantot megszégyenítő logikájáról híres. De azért a hétvégi produkció teljes és nyilvánvaló logikátlansága sem hihető, hacsak nincs mögötte némi szándékosság. Létezik egy, a sajtóban kissé túlreprezentált kb. 200 aktív főből álló csoportosulás, amit Bencsik András azért talált ki, hogy az egyenruhapénzből bajuszfixálót vásárolhasson nagyobb mennyiségben. Ha alaposabban megnézzük, a Magyar Gárda rendezvényein tulajdonképpen soha semmi nem történt, balul sikerült alaki gyakorlatok bemutatásán kívül. Illetve egyszer odaszaladt úgy ötven oroszlános mellény a rendőrsorfalhoz, kaptak némi löketet a családi gázsprayből, és azzal a lendülettel vissza is szaladtak az Alkotmány utcában parkoló panorámabuszhoz. Srácok, a mai kirándulás emlékezetes marad, a család büszke. Benne leszünk a tévébe’.

A bíróság a csúnya egyenruharajongók lelkes klubját lényegében betiltotta. A tatárszentgyörgyi félelemkeltő felvonulásra alapított vádiratban éppen csak azt nem mondta ki, hogy Hitler köztü(n)k van. Az erős túlzás, V. Gábor imidzsépítő kampányának részeként, minden sajtóorgánumban helyet kapott. V. Gábor ezzel több legyet ütött egy csapásra, mert az EP-választások után beígért kormánydöntő demonstrációkat most nem kéri rajta számon senki, ráadásul kis hősként le is tartóztathatta magát. Beült a demonstráló gárdatagok közé, majd felállt és mutatta, hogy tessék engem végre bevinni.

A program szerint el is vitték, akárcsak N. Elődöt korábban annyiszor. A program szerint meg is kapja a másfél milliót a jogtalan fogvatartásért – akárcsak N. Előd –, mert a rendőri intézkedés jogalapja már minden mérvadó szerint bizonytalan. A füvön egyelőre még lehet üldögélni.

A rendőri vezetőknek tudniuk kellett, hogy csak úgy nem lehet kirángatni a fűről embereket. Akkor sem, ha oroszlán van a hátukon. Kicsit várni kellett volna, amíg valaki eldobja az első sörösüveget és akkor elindulhatott volna a „szakszerű” és „jogszerű” oszlatás. Csak akkor V. Gábor hogyan kapja meg a másfél milliót?

A különbség a programszerű és a spontán intézkedés között könnyen bemutatható V. Gábor vagy N. Előd letartóztatásai és a Révész Máriusszal szemben alkalmazott intézkedés között. Révész Máriusz, mint mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselő, odament a sorfalhoz, hogy ne tessék erre oszlatni, mert nincs miért és néhány másodperc alatt öntudatlanra verték. N. Előd erre csörög a dió, arra meg a mogyoró rigmust skandálva két zászlót a hátára erősítve rohangált a rendőrök között. A néhány méterre álló rendőr, társának címezve megjegyezte: de pofán verném ezt a kis köcsögöt. De nem verte, mert nem volt szabad. A következő előadáson megcsavarták az orrát, szigorúan a sajtó nyilvánossága előtt. Talán be is vitték, talán nem, de kapott másfél milliót, adómentesen. Most V.-t természetesen a többi ücsörgőtől külön autóba rakták és elvitték. Minimum ugyanennyiért. Még egy érdekes csavarral is dúsított a Torgyán József jelenséget messze túlhaladó elmebaj. A Tettrekész rendőrszakszervezet korábban együttműködési megállapodást kötött a V. vezette Jobbikkal. Most a rendőrök elhurcolták az ugyancsak V. vezette gárda tagjait és magát a kifejezéstelen tekintetű elnököt is. A megállapodás előtt és most újra, a V. körüli emberek szájából rendőrre leginkább az ávós, hazaáruló és zsidóbérenc jelzők hangzottak el. De a megállapodás él. A Gárda feloszlatása a tatárszentgyörgyi félelemkeltő felvonulásra alapult, pedig ezekben az emberekben nincs semmi félelemkeltő. Hacsak a mérhetetlen naivitás nem. Megtapsolják a cigánybűnözést szajkózó V.-t, pedig a most néhányukat összefújó, meggumibotozó rendőröknél a cigány bűnözőket kevesen gyűlölik jobban. Bármelyik REBISZ-egység nagy örömmel verne szét cigány bűnöző, vagy cigány(bűnöző) gyanús csoportokat. A járulékos veszteség, egy-két fejbe vert, felrúgott cigány asszony formájában elfogadható. És hát azt is jó, ha tudják a Levi’s sapkában feszítő gárdisták, hogy a Cosmát leszúró cigányok csoportjából kiállított 30- 40 fős csapat végérvényesen fel tudná oszlatni az egész gárdát, hacsak, most a Jobbik ismert emberei által üzemeltetett kurucinfón droidozott ÁVH-s rendőrök öszsze nem fogdossák őket. De hát ezeknek a valódi bűnözőknek eszük ágában sincs ilyet tenni, ők csak a pénzt, meg a kivagyiságot szeretik. Szervezetten bűnözni persze csak akkor tudnak, ha megvan a háttér és az utasítás. Szervezett bűnözés nincs közhatalmi háttér nélkül. A közbiztonság hiánya éppen abból adódik, hogy a rendőrség mögött nincs közhatalmi háttér. Senki sem tudja, mikor mit lehet tenni. Lőhetek-e, ha baltával jönnek rám, vagy inkább hívjam a REBISZT, ami aztán szétveri az egész falut korra, nemre való tekintet nélkül. A REBISZ vagy így, vagy csak utasításra ver. A készenléti rendőr lelke ilyen. Szeret ütni. Ezért tartják. V.-t meg azért, hogy elterelje a figyelmet minden valós problémáról. Jó munkát végez.

 

czyba