vissza a főoldalra

 

 

 2009.07.10. 

Kormányzásra készül az RMDSZ

A 12-es országút lezárását helyezte kilátásba Albert Álmos szenátor, az RMDSZ alsó-háromszéki szervezetének elnöke. Így tiltakoznának az ellen, hogy a Brassótól Csíkszereda felé vezető út korszerűsítése a számtalan ígéret ellenére sem kezdődött el, pedig a tervek elkészültek, a költségvetés megvan, a munkálatok menetéről döntöttek, és a versenytárgyalást lebonyolították. Albert Álmos szerint a szállításügyi minisztérium jelenlegi vezetése alatt egy lejt sem utalnak majd ki Kovászna megyei utak javítására, így tömeges megmozdulással lehetne kikényszeríteni a Székelyföld egyik fő ütőerének számító út felújítását. A szenátor ezt az intézményvezetők leváltása elleni további tiltakozásokra vonatkozó újságírói kérdésre fejtette ki. Szerinte a nyári időszakban nehezebb tüntetéseket szervezni, de a héten még folytatják az aláírásgyűjtést. A területi autonómia iránti igényt is tartalmazó petíciót eddig 2500-an írták alá Alsó-Háromszéken.

 Albert Álmos hangsúlyozta: az RMDSZ már most kezd felkészülni arra a helyzetre, ha kormányra kerülnének, éppen ezért a következő időszakban várják és felkeresik azokat a szakértőket, akik valamely decentralizált intézményt szeretnének vezetni. Meg szeretnék előzni azt a helyzetet, hogy sztriptízbárokból kelljen igazgatókat összeszedni — szögezte le Ördög Lajos, az alsó-háromszéki területi szervezet ügyvezető elnöke, hangsúlyozva: akkor majd ugyanúgy jár el a szövetség az intézményvezetők ügyében, mint ahogyan azt a kormánypártok tették nemrégiben. A következőkben követni fogják azon intézmények tevékenységét, amelyeknél vezetőváltást eszközöltek.

 Albert Álmos reményét fejezte ki, hogy az elnökválasztás után a kormánykoalíció felbomlik, és az RMDSZ ismét kormányra kerül. Arra a kérdésre, hogy a két kormánypárt közül melyikkel tudnának jobban együttműködni, a szenátor kifejtette: helyi szinten ugyan egyik alakulattal sem jó a kapcsolat, központi szinten azonban a Szociáldemokrata Párt szakértői csoportja „jobban látja ezt a kérdést".

 

(Forrás: Háromszék)