vissza a főoldalra

 

 

 2009.07.17. 

Lozinszkijnek Timosenko segített megszökni?

A gyilkossággal vádolt Viktor Lozinszkij ex-képviselőnek Julija Timosenko kormányfő segített külföldre menekülni - jelentette ki Nyiikolaj Kuljcsinszkij, a Mi Ukrajnánk párt politikai tanácsának tagja.

 Biztos vagyok benne, hogy személyesen a kormányfő kérte meg a képviselőt, hogy mondjon le önként a mandátumáról, amiért cserébe Timosenko "elrendezte", hogy külföldre menekülhessen.

 Amivel az a célja, hogy késleltesse a nyomozásokat - jegyezte meg a képviselő az UNIAN hírügynökségnek adott interjújában.

 Kuljcsinszkij véleménye szerint Timosenkónak egy ideiglenes parlamenti vizsgálóbizottság kialakítását kellett volna javasolnia, a BJuT vezetőjeként ugyanis minden emberéért felelősséget kell, hogy vállaljon - fűzte hozzá a képviselő.

 Anatolij Hricenko képviselő korábban szintén megjegyezte, nem tartja kizártnak, hogy Lozinszkijnek magas beosztásban lévő politikusok segítettek elrejtőzni.

 Viktor Lozinszkij ellen az előző héten adott ki körözést az Ukrán Főügyészség, a politikus ugyanis eltűnt.

 Lozinszkijt és két tettestársát, Jevhen Horbenkót, a Golovanyivszki járás ügyészét és Mihajlo Kovalszkij járási rendőrfőnököt azzal vádolja az ügyészség, hogy június 16-án meggyilkolták Valerij Olijnik Kirovograd megyei lakost.

 Lozinszkijt kezdetben csak tanúként hallgatták ki. A kihallgatáson azt állította, hogy a férfi nyitott tüzet elsőként rájuk, majd meglőtte magát.

 Az orvosi szakvéleményből azonban egyértelműen kiderült, hogy Olijnik gyilkosság áldozata lett.

 A boncolás során tíz, lőtt sebet és ütésnyomokat találtak Olijnik holttestén.

 

(Forrás: Kárpátinfo.net)