vissza a főoldalra

 

 

 2009.06.19. 

Timosenko dezertőrnek nevezte Janukovicsot

Az ukrán politikai erők közötti tárgyalások abszolút értelmetlenek, ugyanis mindenki a választásokra készül - jelentette ki Julija Timosenko ukrán kormányfő.

 Timosenko az Inter tévécsatorna élő műsorában beszélt a BJuT és a Régiók Pártja közötti koalíciós tervek meghiúsulásáról. Timosenko dezertőrnek nevezte a Régiók Pártja elnökét, Viktor Janukovicsot, amiért az az utolsó pillanatban kilépett a koalíciós tárgyalásokból. Megjegyezte, hogy ennek a dezertálásnak van egy pozitív oldala is, hiszen végérvényesen nyilvánvalóvá vált számára, hogy csak magára számíthat.  

A kormányfő megjegyezte, hogy cselszövést feltételez a Régiók Pártja koalícióalakítási szándékában, melynek szerinte az lett volna a célja, hogy  lebeszéljék őt az államfő-választásokon való részvételről.

 Timosenko elmondása szerint elképzelhetetlennek tartja az alkotmány módosítását az államfő-választások előtt.

 Véleménye szerint az általuk (BJuT) javasolt módosítások és a parlamenti államforma megszüntethetnék a politikai ellenállást a hatalmi ágak között. Ugyanakkor hozzáfűzte, hogy az ország egyelőre nem áll készen ahhoz, hogy a parlament válassza meg az államfőt.

 Timosenko nemrég kijelentette, hogy amennyiben megnyeri a soron következő választásokat referendumot fog kiírni az államirányítási forma kérdésével kapcsolatban.

 

(Forrás: Kárpátinfo.net)