vissza a főoldalra

 

 

 2009.06.26. 

Példátlan bűncselekmény Horgoson

Példátlan és esztelen bűncselekmény történt június 19-éről 20-ra virradó éjszaka Horgoson – adta hírül közleményben a magyarkanizsai önkormányzat vezetősége annak kapcsán, hogy Sz. Zoltán horgosi lakost a saját földjéről elhurcolták egy tanyára, és ott ráuszították a kutyákat, és testileg bántalmazták.

Nyilas Mihály polgármester, dr. Bimbó Mihály alpolgármester, a VMSZ községi szervezetének elnöke, valamint dr. Katkics Zoltán, a községi képviselő-testület elnöke, a VMDP helyi szervezetének alelnöke a magyarkanizsai önkormányzat és a Magyar Koalíció nevében a közleményben mélyen elítéli a bűncselekményt. Mint utalnak rá, az említett éjszakán, 23 óra tájban Sz. Zoltán horgosi lakos saját földjén öntözőberendezését ellenőrizte, amikor ismeretlen személyek megtámadták és elhurcolták az egyik Kenderesi soron levő tanyára. Sz. Zoltánra ráuszítottak egy kutyát, amely megharapta őt a combján, majd egy bottal ütlegelni kezdték a lábát, azt követelve, vallja be, hogy körülbelül egy hónappal korábban lopott a tanyáról, most pedig az volt a szándéka, hogy megmérgezze a kutyákat. A testi bántalmazás szombat hajnali két óráig tartott. A sértett, miután elengedték, a horgosi egészségházba sietett, ahonnan a szabadkai közkórházba utalták. Az ottani ügyeletes orvos látleletében könnyebb testi sérülést állapított meg.

„A szabadkai kerületi bíróság ügyeletes vizsgálóbírójának megbízásából a helyszínelést a magyarkanizsai községi bíróság ügyeletes vizsgálóbírója végezte el a zentai ügyészség illetékese és a horgosi, valamint a magyarkanizsai járőröző rendőrök jelenlétében. A tettesek személyazonosságát a helyszínen megállapították. A tanya tulajdonosa P.P horgosi lakos, a kegyetlen leszámolás többi résztvevője pedig a tanyán dolgozó: Đ. J. szintén horgosi lakos, P. D. és testvére P.S szerbkeresztúri lakosok, és B. S., ugyancsak szerbkeresztúri lakos voltak. Az elkövetőket szombaton a szabadkai kerületi börtönbe szállították. A Sz. Zoltán kárára elkövetett kényszerítés bűncselekményének vádjával hétfőn állították őket a magyarkanizsai községi bíróság vizsgálóbírája elé.

Nem hivatalos információk szerint egyébként az önkényes igazságosztók nemcsak bottal és ököllel ütlegelték a sértettet, hanem egy villával is bántalmazták, szurkálták, emellett szidalmazták és azt kiabálták, hogy ne magyarul, hanem szerbül beszéljen.

Minthogy a horgosi sértett nem elégedett meg a szabadkai kórházban kiadott látlelet megállapításaival, hétfőn a magyarkanizsai egészségházban is megvizsgáltatta magát.

A magyarkanizsai önkormányzat a legerélyesebben elítéli a bűncselekményt attól függetlenül, hogy az nemzeti indíttatású-e vagy sem, annál is inkább, mert P. P. múltja nem felhőtlen, s mert minden jel arra vall, hogy a fizikai leszámolást előre kitervelte. Éppen ezért az önkormányzat, amennyiben beigazolódik a vád, elvárja, hogy a zabolátlan verekedők elnyerjék megérdemelt büntetésüket.

A helyi rendőrség, a vizsgálóbíró és az ügyészség képviselője gyors és hatékony munkát végzett” - áll a magyarkanizsai önkormányzat tegnapi közleményében, amely kapcsán Rőhrig Ottó, a kanizsai önkormányzat sajtófelelőse a Vajdaság Ma érdeklődésére hozzátette: az eset rendkívül elszomorító, annál is inkább, mert Magyarkanizsán és környékén nem fordult elő, hogy az emberek nemzeti alapon bántalmazzák egymást.

 

(Forrás: vajma.info)