vissza a főoldalra

 

 

 2009.05.27. 

Megjelent a Magyar Fórum XXI. évfolyamának 21. száma!

Csurka István:Vérfertőzés (2.oldal)

A Jobbik most üres párt. Arra készült, hogy feltöltsék. Az üres párt mindig demagógiába burkolja állásigényeit. Az üres párt mindig átvett, de meg nem emésztett, komolyan nem gondolt eszmékből él. A megvert liberális bandáknak most ilyen pártra van szükségük. A szocialista nómenklatúrások visszaszivárgásának az eszköze-pártja most hitelesítésre vár. Ha megkapja, kezdődhet a feltöltés. Ha ezt rá tudják erőszakolni a jövő nemzeti kormányzatára, megint megússzák. Akkor a nemzeti kormány csak erősen korlátozva működhet, és fennáll a visszarendeződés veszélye. Mert a hatalomhoz szokott, milliárdosként élő volt kommunista családok és liberális leágazásaik, összefonódásaik egyetlen választással nem semmisíthetők meg. Valamekkora parlamenti képviseletük megmarad, de óriási összeköttetéseik, nemzetközi védettségük és támogatottságuk segítségével, valamint átbábozódási képességük folytán be tudnak épülni az új rendszerbe. Miután az első liberális család, vagy akárcsak a család egy sarja talpig piros-fehér-zöldben, sőt, ha kell talpig Árpád-sávosban megérkezik az első pozícióba, kicsi fészkelődés után ott lesz mellette, mögötte, alatta a másik „magunkfajta”, és ketten már okosabbak lesznek az egész főosztálynál.

 

Peter Sebök nyílt levele a Die Zeit főszerkesztőjének (4.oldal)

Bevezetőként: magyar származású amerikai vagyok. Ezenkívül zsidó is. Ez a gyakorolt hitem. Ennek szellemében nősültem és neveltem leányomat egy zsidó otthonban, NYC-ben. Amikor a történelem hívó szavát követve, 1989-ban hosszú évek után ismét Európába hozott a sors, láthattam a gonosz birodalma és a berlini fal összeomlását…Hogy jobban megértse a magyar valóságot, néhány szót ejtenék a magyar zsidó etnikum 3 csoportjáról:

1. Akikre szeretettel és szomorúan emlékezünk, és akiket elveszítettünk a holokauszt idején.

2. A túlélők, a törvénytisztelő polgárok, a kisemberek és akik emigrációba vonultak és ott élnek.

3. A bűnös csapat. Akik paktumot kötöttek a megszálló szovjetekkel, és akik létrehozták és fenntartották a bolsevik diktatúrát ’47–’89 között. Fontos tudni, hogy a vélt és valós negatív érzések csak ezen exbolsevik ügynökök és bűnözők ellen és nem a Magyarországon élő zsidó lakosság ellen irányul. Ezek közül az exbolsevik ügynökök és bűnözők közül sok a zsidó származású, de ők a zsidó fogalom értelmében, vallásilag és kulturálisan is analfabéták, hiszen marxisták és ennek következményeként ateisták. Ez a harmadik csoport az, amely magához ragadta és irányította az ország politikai, gazdasági, szociális, és kulturális életét négy évtizeden keresztül, a szovjet magszállás idején. Azokban a kelet-európai országokban, ahol VALÓDI antiszemitizmus tombolt, és ahol a mai napig is beszélhetünk VALÓS antiszemitizmusról, nos AZOKBAN merőben más volt a helyzet. Pl.: a Szovjetunióban a zsidók nyílt üldözése és diszkriminációja az 1917-es bolsevik forradalom kezdetétől zajlott, és csak a komoly gazdasági nehézségekkel kínlódó Kreml megtakarítási taktikázásának eredményeképpen nyitották meg az ország kapuit 1,5 millió zsidó előtt a ’70-es években, hogy ők Izraelbe és az USA-ba költözzenek. A lengyeleknél pedig, ahol a zsidók 95%-a elpusztult, nem is maradt senki, aki részt vehetett volna az ország újjáépítésében és az államigazgatásban. A pusztításban legalább annyi felelősség illeti a lengyel kormányt, mint a náci megszállókat. Akik túlélték a holokausztot, azok nagyrészt az USA-ban és az újonnan alapított Izrael Államban telepedtek le. Tehát akkor mi is a gond? Kérdezheti ön tőlem. A gonosz birodalmának vége lett. A keleti blokk országai visszakapták szabadságukat és ma már a nyugodt demokrácia napfényében sütkéreznek a gondtalan polgárok. A múlt pedig legyen múlt… felejtsük el. Sajnos azonban nem fordíthatunk hátat annak a múltnak, amely mindannyiunkat fojtogat ma.

 

A református magyarság egységének ünnepe –Interjú dr. Bölcskey Gusztáv református püspökkel (5.oldal) (Győri Béla interjúja)

Sokszor azt a kérdést, hogy politizáljon- e az egyház vagy ne, mindig azok teszik fel, akik elfelejtik azt, hogy az egyház a maga létével a megszületése pillanatától kezdve politikum. Az őskeresztyének kimondták, hogy Krisztus a Küriosz, és ezt a jelzőt nem a földi hatalmasságoknak kell adni, mert nem a császárokat illeti meg a térdhajtás és az imádat. Ezt nagyon jól felismerték azok is, akik annak idején, meg azóta üldözték a keresztyénséget. A keresztyének nem azért veszélyesek egy diktatúrára vagy egy embertelen politikai hatalomra, mert robbantanak vagy gyilkolnak, hanem mert nem hajtanak térdet, és ezt sokkal nehezebb legyűrni és megtörni.

 

Kanadai magyar sors –Oláh János interjúja Györffy Lajossal, az Ottawai Magyar

Ház alapítójával (7.oldal)

– Mit lehet tudni a kanadai magyarságról, annak történetéről?

-1986-ban az Esterházy nevű településen ünnepelték a 100. évfordulóját annak, hogy a kanadai magyarság első nagyobb, 40 fős csoportja megérkezett és megtelepült az országban. A bevándorlás itt nem volt olyan nagymértékű, mint más országokban. Mindkét világháború alatt szüneteltették a magyarok befogadását. Egyetlen nagy magyar bevándorló hullám zúdult Kanadára, 1956-58-ban, amikor én is érkeztem. Mintegy negyvenezer menekültet fogadtak be. A bevándorlás egyébként folyamatosan tartott később is, mivel Kanada a magyarok számára vonzóbb lehetőségeket és könnyebb megtelepedést nyújtott, mint az Egyesült Államok. Egészen a 80-as évek végéig évente több mint ezerrel gyarapodott a kanadai magyarság száma. A magyarság megtartásának legfontosabb intézményei Kanadában is a magyar egyházak, amelyek a nagyobb magyar szigetek mindegyikén építettek templomot.

 

Százmilliárd forintos vagy azt meghaladó mértékű kára is lehet a magyar mezőgazdaságnak az idei aszály miatt – jelentette ki Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) igazgatója a Magyar Fórumnak. (9.oldal)

 

Mindent Isten nagyobb dicsőségére! Medveczky Attila interjúja Knáb Judittal, a Congregatio Jesu hazai tartományfőnökével (10.oldal)

Az alapításának négyszáz éves évfordulóját ünneplő Congregatio Jesu (angolkisasszonyok) szerzetesközösség három éven át rendezvénysorozatot tart. A jubileumot ünnepi hangverseny keretében nyitották meg Ward Mária halálának napján, 2009. január 30-án 16 órakor Budapesten, a Belvárosi Főplébánia- templomban.

– Ezt a Váci utcai rendházat 1990-ben kapták vissza?

-Ugyan kérem! Ez itt Budapest, s Demszky Gábor főpolgármester mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a helyet ne kapják vissza a nővérek. Demszky azt mondta az 1990-es évek elején az ebben az épületben lévő egészségügyi szakközépiskola tanárainak: ne izguljanak, ameddig én főpolgármester vagyok, addig ide apácák nem térnek vissza. 1999-ben mégiscsak visszatérhettünk, de hosszú évekig az épület még nem lehetett a tulajdonunk. 2007-ben költözött ki az utolsó iskola a mi területünkről, a Postaforgalmi Szakközépiskola volt. A fővárosban így általános iskolát és gimnáziumot működtetünk.

 

Nem ez a sarc lesz a végső! (11.oldal)

Költségtérítést fizethetnek azok a diákok, akik túllépik a minimális képzési időt. A szigorítást a jövő szeptemberben kezdő fiatalokkal szemben alkalmaznák először. Az ötlet könnyen valósággá válhat, ugyanis a szabad demokrata javaslatot Szabó Zoltán és Magda Sándor szocialista képviselő is aláírta. A Semmelweis Egyetem gyógyszerész szakára a költségtérítés 1 386 000 forint/félév, Közép- Európai Egyetem politikatudomány szakára 1 116 950, a Pécsi Tudományegyetem fogorvos szakára 1 005 000 forint/ félév, a Corvinus Egyetemen alkalmazott közgazdaságtan szakra 650 000 forintot kell fizetni félévente. Az újabb sarcról Miskolczi Norbertet, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökét kérdezte Oláh János.

 

A szellem és a báj harmóniája –Művészinterjú Benedekkfy Katalin színművésznővel (Medveczky Attila) (12.oldal)

– Azt olvastam egy cikkben, hogy azt tanácsolták neked: „ha nehéz, menj vissza Romániába.” Nem érzed fájónak, hogy sokan az erdélyieket lerománozzák?

-Ezt nem lehet megszokni, de már nem bánt annyira, mint régebben. Tizenhétéves voltam, mikor Magyarországon először lerománoztak. Nehéz volt megértetni másokkal, hogy azért, mert Trianonban eldöntötték: Erdély román fennhatóság alá tartozzon, attól én és a honfitársaim magyarok vagyunk és magyar az anyanyelvünk is. Otthon mindig azt hallottam, hogy mi magyarok vagyunk, magyarul beszéltünk otthon és a faluban, városban is, mindenhol. Kilencéves voltam, amikor az anyukámmal Kolozsváron az utcán magyarul beszélgetve sétáltunk, egy román férfi pofon csapta az édesanyámat, hogy miért beszél magyarul az utcán, hiszen ez egy román város. Ez kevésbé rendített meg, mint amikor Magyarországon lerománoztak.

 

Szőcs Zoltán: Migray József esete a sietős Leninnel (15.oldal)

Minden jel arra mutat, hogy a legalapvetőbb emberi jogért, a szólásszabadság védelméért kiállók – (ők azok, akik törvényileg nem korlátoznának semmiféle véleménynyilvánítást, az ún. „gyűlöletbeszédet” sem, mert az vagy igaz, és ezáltal jogosult a nyilvánosságra, vagy hazug, minek következtében úgyis kipukkad) – ügye globális méretekben vesztésre áll. A jelek szerint nem is annyira a politika, hanem a történészek, régészek és egyéb hivatalos ódondászok szaktudományát kezdi szigorú kontroll alá vonni a hatalom – minden hatalom, mindenfelé –, mert rájöttek, hogy ki a múltat uralja, azé a jelen. Kezdetben csak a zsidó holokauszttal kapcsolatosan megfogalmazott óvatos kételyek és kérdések minősültek főben járó bűnnek, de mert az ezen kérdéseket kiiktatni szándékozó hatalom nagyon is eredményesen tudta távoltartani a szkeptikusokat, napjainkra kezd ráébredni a világ, hogy milyen hasznos is tud lenni a nem kívánatos okoskodás, kérdésfeltevés, átértelmezés, újratárgyalás elnémítása a múlt ügyeit illetően. Kérdéseknek helye nincs, mert a válaszok már régen készen vannak!

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!